Ryanair

”Grænseoverskridende og mærkeligt”: Direktør krammede journalist og ville have taget fotos

Berlingskes journalist Olivia Emma Espersen havde uønsket nærkontakt med Ryanair-direktør Michael O'Leary, da lavprisflyselskabet holdt pressemøde i København

”Journalisten giver op på interviewet og takker for hans tid.”

Det er yderst sjældent, at man læser ovenstående i en artikel, men det er ikke desto mindre, hvad der stod i en Berlingske-artikel om et pressemøde tirsdag, hvor flyeselskabet Ryanair præsenterede sine kommende planer for København.

For det var et yderst gakket pressemøde på Hotel Phoenix i København med Ryanair-topchef Michael O’Leary i spidsen.

Det fortæller Olivia Emma Espersen, journalist på Berlingske, som så det hele udfolde sig.

”Det var et meget kaotisk, overraskende og usædvanligt pressemøde,” siger hun til Journalisten.

Grænseoverskridende kram

Ifølge Olivia Emma Espersen var pressemødet kaotisk allerede fra start, da Ryanair-direktør Michael O’Leary ankom 20 minutter for sent. Da han endelig ankom, kom han løbende ind i salen og gik med det samme i gang med at få taget billeder iført en dansk fodboldtrøje og vikingehjelm på hovedet.

I artiklen beskriver Olivia Emma Espersen pressemødet som et ”onemanshow”, hvor der også var to unge kvinder med rekvisitter som skilte og en gender reveal-ballon, som er en trend i udlandet, og som forældre bruger til at annoncere kønnet på deres kommende barn.

Michael O’Leary, administrerende direktør for Ryanair, havde taget en fodboldtrøje og vikingehjelm med til pressemødet.

Da Michael O’Leary var færdig med at præsentere nyhederne om, at Ryanair til december genåbner to nye baser i Københavns Lufthavn samt fire nye ruter, gik Olivia Emma Espersen over til Ryanair-direktøren for at præsentere sig, da hun var blevet lovet et en til en-interview med ham.

”Men han var åbenbart ikke færdig med at tage billeder, for han hev mig ind til sig, meget tæt. Han bad fotograferne om at tage billeder, men jeg sagde: ”Nej, ingen billeder”, og jeg prøvede at komme fri. Han holdt fast og sagde: ”Come on, det her er din chance for at blive berømt”.”

”Det har jeg ikke ligefrem prøvet før, når jeg har interviewet en direktør,” siger Olivia Emma Espersen.

Det lyder lidt grænseoverskridende?

”Det var i hvert fald usædvanligt. Lad mig sige det sådan. Men jo, jeg synes da, det var grænseoverskridende og mærkeligt,” siger Olivia Emma Espersen.

Måtte opgive interview

Da Michael O’Leary ifølge Olivia Emma Espersen blev ved med at holde fast i hende, gav hun op og smilede lettere akavet til et billede. Efter det kunne de endelig snakke sammen som lovet.

Men interviewet fik hun ikke meget ud af, erfarede hun hurtigt.

”Jeg forsøgte at stille seriøse spørgsmål om klimaet og fremtiden for flyrejser, men han svarede ikke på mine spørgsmål, selv om han talte en hel masse.”

”Jeg prøvede at stille spørgsmålene igen og igen, men gav til sidst op, fordi jeg ikke fik nogen seriøse svar. Han ville rigtig gerne snakke om SAS og Københavns Lufthavn og kritisere dem, men ikke særlig meget om Ryanair.”

Da hun kom hjem og fortalte om det kaotiske pressemøde, spurgte flere på redaktionen ind til, om hun var okay. Selv om opførslen fra Michael O’Leary ”var grænseoverskridende og ikke velkommen”, så er det ikke noget, hun tænker mere over i dag.

Ryanair er kendt for at skabe masser af postyr omkring det, de laver. Når du skriver en reportage fra det kaotiske pressemøde, falder du så ikke i deres pr-fælde?

”Jeg var klar over, at det kunne være deres plan, og derfor forsøgte jeg at få et seriøst interview med direktøren. Det var dog komplet umuligt. Men jeg synes ikke, jeg faldt i en fælde, fordi jeg beskrev det, som det var. Samtidig tror jeg også, at vores læsere er interesserede i at vide, hvordan direktører i store virksomheder opfører sig,” lyder det fra Olivia Emma Espersen.

Journalisten arbejder på at få en kommentar fra Ryanair om tirsdagens pressemøde i København.

0 Kommentarer