Færøerne

Frihedsbrevets nye chefredaktør: Færøerne mangler en kritisk og uafhængig presse

Barbara Holm har før modtaget trusler fra fremtrædende færøske politikere, når hun har lavet kritisk journalistik. Derfor er det vigtigt, at et uafhængigt medie som Frihedsbrevet træder ind på den færøske scene, mener hun

Frihedsbrevet indtager om en lille uges tid de grønne færøske klipper med et nyt medie, som vil udkomme på færøsk på egen hjemmeside og app.

Frihedsbrevet.fo bliver et selvstændigt medie, som ligesom det danske Frihedsbrevet går efter at lave magtkritisk og uafhængig journalistik.

For det er der i den grad brug for i det færøske medielandskab, mener Barbara Holm, der er udpeget som chefredaktør for den færøske satsning.

”Det er virkelig vigtigt, at der kommer et gravende medie på Færøerne, for det er der ikke meget af. Faktisk ingenting,” siger hun til Journalisten.

Redaktionen kommer ud over Barbara Holm til at bestå af to fastansatte journalister samt freelancere.

Trusler fra fremtrædende politikere

Barbara Holm bliver af Mads Brügger kaldt for ”Færøernes bedste undersøgende journalist”. Selv har hun stor respekt for, hvordan Frihedsbrevet har udviklet sig, siden det startede.

”Jeg er meget beæret over at være en del af den færøske gren af Frihedsbrevet. Jeg tilslutter mig Frihedsbrevets medieidealer, som jeg mener, der er brug for på Færøerne.”

Mads Brügger har udtalt, at du møder modstand mod dit journalistiske arbejde på Færøerne. Kan du uddybe, hvad det handler om?

”Jeg har fået trusler fra fremstående politikere, som siger, at de kommer til at gengælde tjenesten – altså at grave noget personligt frem om mig – når jeg har skrevet kritiske historier om dem.”

”Og i vores parlament er der også blevet sagt, at der skal ryddes op på redaktionen på KVF – Færøernes svar på DR – når de er udkommet med kritiske historier,” fortæller Barbara Holm, der selv arbejdede på KVF indtil maj 2022.

For at undgå trusler og politisk indblanding er det ifølge Barbara Holm altafgørende – og en stor styrke – at Frihedsbrevet er et fuldstændigt uafhængigt medie.

Magtkritiske premierehistorier

Frihedsbrevet på Færøerne går i luften omkring 1. december.

Men faktisk har Barbara Holm allerede arbejdet i flere måneder, og hun lover, at der kommer slagkraftige historier ud i forbindelse med premieren.

”Der er noget magtkritik, absolut. Og så glæder jeg mig specielt til en historie, hvor vi afdækker organiseret kriminalitet inden for vores fiskeindustri, som er vores hovedindustri på Færøerne.”

0 Kommentarer