Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:56 04.05.2023 Morten Bjerregaard

Fremover kan ’Sara & Monopolet’ som podcast kun høres på DR Lyd

Fremover kan ’Sara & Monopolet’ som podcast kun høres på DR Lyd

Foto: DR

Podcastversionen af ’Sara & Monopolet’ vil fremover udelukkende være at finde på DR’s platform DR Lyd.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Nye afsnit af den populære podcast vil fra den 20. maj alene være tilgængelige i DR Lyd. Og flere podcasts vil følge.

Det sker, fordi man vil fremtidssikre DR’s lydunivers, lyder det fra Tine Godsk Hansen, der er chef for DR Lyd.

”Der er to vigtige grunde til, at vi tager dette skridt nu: Den første er, at vi fremover får svært ved at løse vores public service-opgaver, hvis vi som i dag er afhængig af at udkomme på kommercielle podcastplatforme. De favoriserer i stigende grad betalingsindhold, der gør det svært for lytterne at tilgå indhold fra DR, som de jo allerede har betalt for.”

”Den anden grund er, at vi i DR Lyd kan præsentere danskerne for DR’s samlede lydunivers, som de ellers ikke ville opdage på de kommercielle platforme,” udtaler hun i pressemeddelelsen.

Podcastversionen af ’Sara & Monopolet’ har ugentligt omkring 130.000 lyttere på tværs af udbydere inklusive DR Lyd og omkring én million lyttere live på P4 lørdag formiddag, skriver DR.

Tine Godsk Hansen tilføjer, at det ikke er et mål i sig selv at trække DR’s podcasts væk fra andre platforme såsom eksempelvis Spotify. Målet er at få danskerne ind på DR Lyd.

”Vi har ikke lagt os fast på, hvor mange af vores podcasts der fremover skal ligge eksklusivt i DR Lyd, og hvornår det sker. Men det er den vej, det kommer til at gå,” siger hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder