Formand for influencere: Man svigter sit ansvar ved at rejse ud nu

De influencere, der lige nu rejser ud i verden, svigter deres moralske og etiske ansvar, lyder kritikken fra formanden for Forbundet for Influenter og Bloggere

Statsminister Mette Frederiksen skulle i går pålægge sig selv lidt restriktioner, inden hun udtalte sig om, at flere danske influencere og sportsstjerner den seneste tid har trodset anbefalingerne om rejser og alligevel taget turen til Dubai.

”Der er en grund til, at verden er gået i rød, og at vi anbefaler, at folk ikke rejser ud. Der er en grund til, at vi over for alle, inklusive dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land, virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud,” lød det fra statsministeren.

Formanden for Forbundet for Influenter og Bloggere under journalistforbundet, Lisbeth Kiel, lægger derimod ikke fingre imellem.

”Det er uansvarligt. Man lever ikke op til det ansvar, man har som influent, hvor der er mange mennesker, der følger en og har tillid og tiltro til de valg, man tager. Jeg synes ikke, at man lever op til det ansvar, når man vælger at rejse ud nu.”

”Det er et moralsk og etisk ansvar. Det er rigtigt nok, at man ikke har brudt loven. Men der er mange andre nuancer i det, når man er influent,” siger Lisbeth Kiel.

Sydafrikansk variant bragt ind fra Dubai

Når det lige præcis er rejser til Dubai, der er ramaskrig om, skyldes det, at sundhedsmyndighederne har konstateret det første tilfælde af en sydafrikansk coronavariant på dansk jord. Varianten er rejst ind med en person, der har været lige netop i Dubai.

Siden er det myldret frem med billeder af influencere og sportsstjerner, der i løbet af den seneste tid er rejst til storbyen i De Forenede Arabiske Emirater.

”I tilfældet med Lea og Mikkel Kessler har de i deres opslag på Instagram angivet, at det er et betalt partnerskab med Visit Dubai. Jeg kan slet ikke forstå, at de faktisk vil modtage penge for at prøve at påvirke folk til at købe en rejse til Dubai med den situation, vi er i lige nu. Det gør det hele endnu mere vanvittigt, synes jeg,” siger Lisbeth Kiel.

Journalisten har forelagt Lea Kessler kritikken fra Lisbeth Kiel. På mail svarer hun, at:

”Jeg synes da, det er vanvittigt, at hun får lov til at udtale sig om noget, hun på ingen måde ved noget om. Den udtalelse er rent gætteri.”

Journalisten har opfølgende spurgt, hvad der er gætteri i Lea Kesslers øjne, hvilket hun ikke er vendt tilbage med svar på.

Bliv hjemme og udvis samfundssind

Ifølge Lisbeth Kiel er det da også de færreste, der rejser ud i øjeblikket, og blandt danske influencere og bloggere er der en udbredt følelse af, at det ikke er i orden at rejse ud lige nu og vise det frem på sine platforme.

Derfor ærgrer det også formanden, hvis nogen tror, at det er alle influencere, der har pakket kufferten og er taget mod varmere himmelstrøg.

Samtidig kommer hun med en klar opfordring til dem, der overvejer at gøre det:

”Jeg vil klart anbefale, at man bliver hjemme og udviser samfundssind. Der er ingen tvivl om, at alle trænger til at komme ud igen og opleve verden. Bare fordi man må, betyder det ikke, at man skal. Man skal bare huske på, at man har et stort ansvar, fordi man lever af at påvirke andre mennesker, og det ansvar er man nødt til at være bevidst om,” siger Lisbeth Kiel.

0 Kommentarer