Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:06 06.07.2023 Ritzau og Sebastian Goos

Facebook-ejer lancerer konkurrent til Twitter

Meta, som ejer Instagram og Facebook, har natten til torsdag lanceret det sociale medie Threads, som skal være en konkurrent til det sociale medie Twitter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Med lanceringen forsøger Meta Platforms at udnytte ramaskriget over Twitter, som det seneste års tid har gennemgået store forandringer, efter at det er blevet købt af rigmanden Elon Musk.

Musk, der er selverklæret ytringsfrihedsfundamentalist, sagde under opkøbssagaen, at han ville forvandle Twitter til en slags offentlig samtaleplads og gøre op med det sociale medies “censur”.

Siden har han fyret omkring 80 procent af Twitters medarbejdere og indført en række forskellige betalingsmodeller, som har splittet brugerbasen.

Og ikke mindst timingen af lanceringen får munden til at løbe i vand hos investorer, siger Danni Hewson, som er finansanalytisk chef ved investeringsplatformen AJ Bell.

Meta har lanceret Threads som en del af dets Instagram-system, hvilket betyder, at man allerede nu kan logge ind på den nye platform med sin eksisterende Instagram-bruger. Der er dog endnu ikke åbnet op for danske brugere.

SENESTE NYT

Flere nyheder