Et hundrede procent hykleri

Ekstra Bladet tjener penge på prostitution. Dels ved at svælge i forargelsen over Erik og Anni og dels ved at stille annonceplads til rådighed for prostituerede. Det skrev jeg en klumme om i Politiken Søndag:

Ekstra Bladet tjener penge på prostitution. Dels ved at svælge i forargelsen over Erik og Anni og dels ved at stille annonceplads til rådighed for prostituerede. Det skrev jeg en klumme om i Politiken Søndag:

Under den faste bjælke "Anni og Erik knaldet" har Ekstra Bladet svælget i, at kendisparret blev sigtet for rufferi. Selvfølgelig. Ekstra Bladet vil gerne tjene penge på både den offentlige forargelse og på prostitution. En af de forargede forsidepløkker om Anni Fønsby hed: "TJENER 9.000 PÅ DAGEN PÅ LUDERE".

B. T. gjorde dagen efter det åbenlyse. De smed Ekstra Bladets på forsiden under rubrikken: "DANMARKS STØRSTE SEXBAGMÆND – Se, hvad Falbert og Madsen tjener på prostitution." EKSTRA BLADET har hver dag næsten fire tætskrevne sider med "massageannoncer". Hvert enkelt ord koster 14,75 kroner.

Ord som "ungpigebabser", "ungpigekroppe" og "ungpigemodel" dækker muligvis over prostitution af mindreårige. Ekstra Bladet kontrollerer det ikke. Ord som "chokoladebrune skønheder" dækker formentlig over slavehandel. Ekstra Bladet kontrollerer det ikke. Der er til gengæld ikke skyggen af tvivl om, at "megafransk" handler om, at kunden uden at bruge kondom får udløsning i den prostituerede kvindes mund. Usikker prostitution er helt ok for Ekstra Bladet.

Tilbage til pengene. B.T. har talt ord i annoncerne og når frem til, at Ekstra Bladet mandag 20. april i alt scorede 123.000 kroner på at agere mellemmand for prostituerede, som søger kunder. Det var samme dag, som Fønsby røg for på forsiden for at tjene 9.000. Det giver bladet en årlig indtægt i omegnen af 45 millioner kroner.

Et betragteligt beløb i en presset avisøkonomi. Ekstra Bladet er en del af JP/Politikens Hus ligesom den avis, De læser netop nu. I dette bladhus var den samlede egenkapital ved udgangen af 2008 på 686 millioner kroner. Lægger man Ekstra Bladets annonceindtægter sammen over eksempelvis de seneste 20 år, overstiger de med stor sikkerhed egenkapitalen.
JP/Politikens Hus bliver billedlig talt holdt økonomisk i live af chokoladebrune ungpigekroppe, der lader kunden komme i munden uden kondom.

Alligevel kunne man i fødselsdagsportrætterne af den nu 50-årige direktør Lars Munch læse, at der næppe findes noget pænere menneske i universet.Det er så let at fortrænge, at det fine fondsejede bladhus i så høj grad lever af penge tjent på prostitution. Moralsk kan det selvfølgelig ikke forsvares. Lars Munch tillader det kun, fordi bladhuset økonomisk set ikke har et valg.

Den nu afdøde retsmediciner Preben Geertinger antydede i bogen "Af en retsmediciners bekendelser", at der i den danske overklasse var uopklarede forbrydelser på grund af politiets berøringsangst over for pæne mennesker. Ekstra Bladet er flere gange blevet forsøgt anmeldt for alfonseri, men hver gang har både politi og juraeksperter vurderet, at der ikke var en sag.

I straffelovens paragraf 229 står der: "Den, der fremmer kønslig usædelighed ved for vindings skyld eller i oftere gentagne tilfælde at optræde som mellemmand, eller som udnytter en andens erhverv ved kønslig usædelighed, straffes med fængsel indtil 3 år."
På mig kunne det godt virke, som om Ekstra Bladet netop "optræder som mellemmand" mellem de prostituerede og kunderne. At bladet "udnytter en andens erhverv ved kønslig usædelighed", og at Ekstra Bladet gør det "for egen vindings skyld". Endelig er jeg ikke i tvivl om, at det sker "i gentagne tilfælde".
Men jeg er jo også bare lægmand.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right