Layout

Et år med krig i Ukraine: Se avisernes forsider her

For præcis et år siden invaderede Rusland Ukraine, og det markerer danske medier i dag med at rydde forsiden for at bringe journalistik og billeder om krigen

Hele ugen har blandt andre DR’s TV Aviser talt ned til årsdagen for Ruslands invasion af Ukraine fredag, og alle danske medier har bragt historier om krigen.

Torsdag holdt Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, og Polens premierminister, Mateusz Morawiecki, et pressemøde, hvor de udtrykte landenes fortsatte støtte af Ukraine. I Holmens Kirke holdt en dansk og en ukrainsk præst gudtjeneste for politikere, kronprinsparret og ambassadører.

Og fredag har Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, holdt tale og uddelt medaljer til sine soldater.

I dag, på årsdagen, har en række danske medier tildelt forsiden historier om og fra krigen i Ukraine. De forsider kan du se her.

1. Berlingske

På Berlingske fylder en enkelt historie hele forsiden: Et essay af Poul Høi om, hvad vi har lært af krigen.

 

2. Politiken

To artikler om krigen i Ukraine og en lille håndfuld annoncer optager Politikens forside. En fortælling fra Bakhmut og en leder om det år, der er gået.

 

3. Kristeligt Dagblad

Håb, barnevogn og solsikker blandt ødelæggelse. På Kristeligt Dagblad er forsidens indhold en historie om det spirende håb i Ukraine og et par henvisninger til flere historier om Ukraine fra forskellige vinkler.

 

4. Jyllands-Posten

På Jyllands-Posten har et enkelt billede af soldater foran himlens blå og eksplosionens gule farver fået lov til at fylde hele forsiden fra kant til kant.

 

5. Avisen Danmark

Hos Avisen Danmark fylder temaet om Ukraine det meste af forsiden, men der er også plads til en historie om sundhedsvæsenet og en om Carlsberg.

 

6. Børsen

Et barn, der græder, og en historie om krig og fred. Det pryder forsiden på fredagens udgave af Børsen Weekend.

 

7. JydskeVestkysten

Hos JydskeVestkysten er man gået den grafiske rute. Hovedillustrationen er en grafik i de ukrainske farver, og de forskellige lokalversioner har sine egne små historier over logoet. Her er det udgaven fra Sønderborg.

 

8. Information

En kvinde og et barn, der bor i Kyiv. Det er fotografiet på forsiden af Information til en historie om, hvordan man vænner sig til skrækkelige situationer.

 


Journalisten har fået lov af chefredaktørerne på de medvirkende medier til at bringe deres forsider.

 

0 Kommentarer