Erik Bjerager stopper på Kristeligt Dagblad

Chefredaktør Erik Bjerager holder op som chefredaktør og administrerende direktør efter 28 år. Ny ansvarshavende er allerede udpeget

Erik Bjerager, 63 år, fratræder efter eget ønske sin stilling som ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør på Kristeligt Dagblad efter mere end 28 år. Det sker pr. 31. maj 2022. Erik Bjerager vil fortsat være tilknyttet Kristeligt Dagblad som skribent og rådgiver.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Som ny ansvarshavende chefredaktør er udpeget avisens nuværende redaktionschef, Jeppe Duvå, 61 år. Avisens kommercielle direktør, Hans-Christian Kock, 45 år, er udpeget som ny administrerende direktør.

Redaktør for Kristeligt Dagblads Liv&Sjæl-redaktion Karin Dahl Hansen, 49 år, er samtidig udpeget som chefredaktør i en nyoprettet stilling. (opdateres)

Ny ledelse står klar

Jeppe Duvå siger om sin nye rolle på avisen, at det er en kæmpe publicistisk arv, han skal løfte sammen med resten af redaktionen, når den nye ledelse tager over.
”Med mig som ansvarshavende chefredaktør kan læserne regne med, at avisen fortsætter den løbende udvikling, der over årene har gjort den til et stadig mere kvalitetsbetonet medie, samtidig med at avisens navn og grundlag ligger fast,” udtaler han.

Mogens Madsen, der er bestyrelsesformand for Kristeligt Dagblad, takker Erik Bjerager for hans indsats.
”Da Erik Bjerager tiltrådte i 1994, var Kristeligt Dagblad på randen af konkurs. I dag er det en gennemsolid og stærkt digitaliseret virksomhed, og Kristeligt Dagblad er en respekteret kultur- og eksistensavis i Danmark,” forklarer han.

Jeppe Duvå har været på Kristeligt Dagblad siden 2007, hvor han i dag er redaktionschef. Han har som Erik Bjeragers nærmeste redaktionelle chef haft det overordnede ansvar for redaktionen og journalistikken samt avisens udvikling. Han har været ansat på Politiken og på Berlingske, hvor han blandt andet var erhvervsredaktør og leder af lederkollegiet 1998-2006.

Karin Dahl Hansen har været redaktør for Liv&Sjæl-stoffet på Kristeligt Dagblad siden 2010 og har ansvaret for avisens eksistensartikler. Hun står for idéudvikling og coaching af redaktionens journalister, når det kommer til interviews og større fortællinger. Fra 1999 til 2009 var hun avisens sundheds- og etikjournalist. Tidligere har hun været ansat på DR Sjælland.

0 Kommentarer