Sparerunde

Flere medarbejdere på Egmont-magasiner fyret

Stigende priser og faldende oplagstal betyder, at Story House Egmont skærer i antallet af medarbejdere i koncernen

10 stillinger i Story House Egmont er blevet nedlagt, og fem redaktionelle medarbejdere er i den forbindelse blevet afskediget i går.

Det oplyser fællestillidsrepræsentant i Story House Egmont Kim Blikdal.

De afskedigede medarbejdere kommer blandt andet fra redaktionelle stillinger på Euroman og Hendes Verden.

De berørte medarbejdere fik besked om fyringerne tirsdag, forklarer fællestillidsrepræsentant for DJ-medlemmerne i Egmont Kim Blikdal.

Begrundelsen for fyringerne bunder ifølge tillidsrepræsentanten i en presset økonomi på grund af stigende papirpriser og i det hele taget større udgifter forbundet med produktion og distribution, samt faldende oplagstal.

”Alle var indkaldt til et fællesmøde for tre måneder siden, hvor det blev varslet, at der skulle spares mange millioner,” siger Kim Blikdal.

”Nogle har godt vidst, hvor det bar henad. For andre er det kommet som et chok. Det har vi også kunnet mærke på de involverede, og det er klart, at det er et chok, hvis man fx har været ansat et sted i 16 år,” tilføjer han.

Bekymrede for fremtiden

De høje forbrugerpriser og den situation, som flere mediehuse står i som følge af de stigende priser, betyder samtidig, at de, der er blevet fyret, er bekymrede for fremtiden.

”Det er ikke sådan lige at gå ud at få et nyt job lige nu, fordi konkurrerende virksomheder har samme problem som Egmont med faldende oplagstal og stigende priser generelt i samfundet,” siger Kim Blikdal.

Det har ikke været muligt for Journalisten at få et interview med Story House Egmont. I en skriftlig kommentar udtaler Frank Vilstrup, der er direktør for consumer magazines i Story House Egmont:

”Vi er i vores magasinforretning ramt af stærkt stigende produktionsomkostninger, blandet andet som følge af stigende papirpriser, stigende energipriser og høj inflation. Alene vores udgifter til papir er steget med op mod 40 procent. Derfor har vi blandt andet været nødt til at tilpasse organisationen.”

”Det betyder, at vi desværre i går måtte afskedige syv medarbejdere på tværs af redaktioner, den kommercielle afdeling og kundeservice.”

Når tillidsrepræsentanterne oplyser, at der er tale om 10 nedlagte stillinger, skyldes det, at der inden sommeren var tre stillinger i Story House Egmont, der ikke blev genbesat.

Opdateret klokken 10.06 med kommentar fra Story House Egmont.

0 Kommentarer