DR’s ’Borgen’-profiler er rykket ind på Twitter, men DR står ikke bag dem

DR har anmeldt en række profiler for karaktererne i ’Borgen’ som falske, efter at de er dukket op på Twitter hen over julen

En stribe nye profiler kunne ligne en del af markedsføringen for den kommende sæson af DR’s søndagsdrama ’Borgen’, der får premiere til februar.

Men det er det altså ikke, oplyser Sune Knudsen, pressechef i DR, til Journalisten:

”Det er ikke DR eller produktionen, som står bag disse Twitter-profiler. Vi har brugt en del energi det seneste døgn på at forklare netop dette i en række tråde på Twitter, så folk derinde er oplyst om dette,” lyder det fra pressechefen.

Blandt profilerne på Twitter er Birgitte Nyborg, der i ’Borgen’ er statsminister, Martin Laugesen, der er ansvarshavende chefredaktør på mediet Ekspressen samt Katrine Fønsmark og Ulrik Mørch, der er journalister på Ekspressen.

Twitter-profilerne er dukket op i løbet af julen i forbindelse med, at fjerde sæson blev annonceret den 25. december. Siden er der blevet udsendt flere tweets fra profilerne.

Men ingen af dem har afsløret indhold i den kommende sæson, understreger pressechefen.

”Vi kan se, at profilerne tager udgangspunkt i karakterer og historier, som er inspireret af gamle sæsoner. Uden at spoile, så ligger det, de foretager sig og skriver på Twitter, langt fra, hvad man kan vente i den kommende ’Borgen’,” lyder det fra Sune Knudsen.

Flere har på Twitter spekuleret i, hvem der står bag profilerne. Det ved DR sådan set ikke, og har anmeldt profilerne som falske.

”Det er skønt, at der er så stort engagement omkring ’Borgen’ – også på de sociale medier. Men der har været forvirring om, hvorvidt vi stod bag profilerne, hvilket en del antog eller gættede på. Så det er det, vi ønsker, at Twitter skal håndtere, hvilket nu ligger på deres bord,” siger Sune Knudsen.

Foruden de fire nævnte profiler er der også en række andre, som DR har bedt Twitter om at se nærmere på.

”Vi har henvendt os om de over 20 profiler, som der er tale om, på samme vis som alle andre brugere kan henvende sig til Twitter om profiler via platformens system,” slutter pressechefen.

0 Kommentarer