Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:05 11.05.2023 Marie Nyhus

DR: Værter som influenter er ’svær problematik’

Ifølge DR’s etiske retningslinjer kan man ikke indgå i reklamesamarbejder, hvis man samtidig er vært på DR. Men DR’s etikchef, Anja Lundberg Andersen, erkender over for Politiken, at det er en ”svær problematik”, især hvis værterne arbejder freelance.

Politiken beskriver blandt andet, at Stephania Potalivo med to ugers mellemrum var vært for MGP og postede et Instagram-opslag, der var et ’betalt partnerskab’ for kaffefirmaet Lavazza.

Hos DR blev det sidste år besluttet, at freelancere med et gennemsnitligt timeantal under 20 timer om ugen kan have visse former for kommercielle aktiviteter uden for DR. Freelancere kan godt lave indhold til platforme uden for DR, så længe hverken indhold, form eller emne overlapper med det, de laver hos DR, oplyser Anja Lundberg Andersen til Politiken.

Hos TV 2 gælder generelt, at der skal være indgået en aftale på forhånd, hvis en vært tager et bijob ved siden af arbejdet for TV 2. For ikke-fastansatte værter er der tale om en konkret og individuel vurdering.

SENESTE NYT

Flere nyheder