DR sletter Instagram-story efter Twitter-kritik

DR har slettet en Instagram-story efter kritik fra borgerlige politikere. ”Det blev læst som en ’Se hvad Enhedslisten vil gøre-historie’,” siger nyhedchef Thomas Falbe. Men han vil ikke forholde sig til lignende eksempler fra andre partier

”Swipe op og læs, hvad Enhedslisten vil gøre for at udligne lønforskelle.”

Sådan lød en af formuleringerne på DR Nyheders Instagram-story onsdag.

Den henviste til en artikel på dr.dk om et borgerforslag med 50.000 støtteerklæringer, der ville afskaffe Tjenestemandsreformen fra 1969 for at sikre bedre løn i kvindedominerede faggrupper.

Talerør for Enhedslisten

Men flere, herunder to borgerlige politikere, var ikke tilfredse med ordlyden i DR’s Instagram-story. De gik derfor til tasterne på Twitter.

”Borgerlige mennesker, der betaler skat til det her, kan kun føle sig til grin for deres egne penge,” skrev Rasmus Jarlov fra De Konservative.

Han blev bakket op af Venstres Morten Dahlin, som rettede sit tweet direkte til DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

”Kære Maria Rørbye Rønn. Er det virkelig DR’s opgave at agere talerør for Enhedslisten på denne her måde?,” skrev han og sluttede med:

”I så fald vil jeg gerne bestille tid næste uge til lidt promovering af Venstres politik. Skal vi sige på mandag?”

DR slettede story

Maria Rørbye Rønn takkede for kritikken og svarede, at den omtalte Instagram-story var blevet rettet.

”Det dur ikke at henvise på den vis,” skrev hun.

Men ifølge DR’s nyhedchef, Thomas Falbe, er der tale om mere end en rettelse. Den er slettet.

”Vi tog opslaget ned, fordi det var misvisende og kunne misforstås,” siger Thomas Falbe.

Han fortæller, at DR altid bruger Instagram-stories til at henvise til artikler med et ”swipe op”. Men opslagene på Instagram skal kunne stå for sig selv, og DR må ikke forudsætte, at folk læser hele den udvidede historie på dr.dk.

”Det blev læst som en ’Se hvad Enhedslisten vil gøre-historie’. Og det var det ikke. Det var en relativt nøgtern gennemgang af borgerforslaget,” siger Thomas Falbe og tilføjer.

”Derfor er vi nødt til at kigge på, om den type henvisninger er præcise og dækkende nok for vores indhold.”

Twitter-kritik 

Thomas Falbe fortæller, at han blev opmærksom på fejlen, efter at der opstod en debat om Instagram-opslaget på Twitter, heriblandt fra Morten Dahlin fra Venstre. Han reagerede på kritikken, fordi han var enig.

Ville du have slettet opslaget, hvis ikke nogle politikere havde skrevet om det på Twitter? 

”Ja, det ville jeg have gjort. Men det gør selvfølgelig, at jeg lige blev gjort opmærksom på det, og det blev jeg så, fordi der startede en debat på Twitter i aftes,” siger Thomas Falbe.

Kan du forstå, hvis nogen synes, at DR bukker under for et politisk pres?

”Det synes jeg ikke er rigtigt. Vi får dagligt meget kritik fra politikere og alle mulige i samfundet. Det er ikke det samme som, at vi reagerer på det.”

DR har flere eksempler på lignende opslag på Instagram, hvor man med ordene ”swipe op og læs” henviser til andre partiers politik.

Et eksempel er fra den 17. februar, hvor DR med samme ordlyd linker til ”hvordan Venstre og Konservative ser på en delvis genåbning.”

Vil I også slette den? 

”Jeg vil ikke diskutere andre eksempler. Men helt generelt skal vi kigge på, om vores henvisninger fremstår dækkende for indholdet, eller om de er for ensidige,” siger Thomas Falbe.

0 Kommentarer