Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:58 19.09.2023 Jakob Albrecht

DR retter ind efter kritikken af ’Ellen imellem’

DR retter ind efter kritikken af ’Ellen imellem’

I ’Ellen imellem’ var astrofysiker Anja C. Andersen gæst, mens fladjordstilhængeren Ole Lochmann stillede spørgsmålene Christian Børsmose Trip

DR har skærpet sine medvirkende-aftaler, så det tydeligere fremgår, i hvilken sammenhæng den medvirkende indgår.

Skærpelsen skal sikre, at der er tale om en frivilligt, konkret og informeret samtykke, når den medvirkende siger ja til at medvirke – også til satire.

Det skriver Jesper Termansen, lytternes og seernes redaktør i DR, i sin halvårsrapport.

Anledningen til ændringerne i kontrakterne med de medvirkende er programmet ’Ellen imellem’, som for et år siden førte til klager fra tre af de medvirkende.

Jesper Termansen forklarer, at selv om et program er satirisk eller har elementer af satire, har den medvirkende også her krav på at få at vide, ”hvori det satiriske består”.

”Det er vigtige punkter for troværdigheden, at en medvirkende får så megen information, at vedkommende reelt har et oplyst grundlag til at kunne vurdere, hvad man vil stille op til, og hvad man eventuelt ikke vil være med i,” skriver Jesper Termansen.

I et af ’Ellen imellem’-programmerne blev blandt andre astrofysiker Anja C. Andersen interviewet af en helt anden person end den DR-journalist, der sad foran hende. Journalisten fik nemlig alle sine spørgsmål i sin øresnegl fra en såkaldt ’fladjordstilhænger’.

Pressenævnet udtalte i december 2022 kritik af tre af programmerne i serien ’Ellen imellem’.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder