DR har indledt personalesag: Chef opførte sig grænseoverskridende og stopper

En redaktionsleder i DR blev for fuld og opførte sig grænseoverskridende. DR har i dag indledt en personalesag, og chefen har opsagt sin stilling

En DR-chef har valgt at sige sit job op, efter at der i dag er blevet indledt en personalesag mod chefen, der har overtrådt DR’s kodeks for god adfærd.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

”Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd.”

”Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde,” siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik, i pressemeddelelsen.

DR kan, da det drejer sig om en personalesag, ikke sige mere om de konkrete forhold i sagen.

Blev for fuld og opførte sig grænseoverskridende

Chefen, der er redaktionsleder i DR Kultur, Debat og Musik, skriver dog selv i et offentligt opslag på Facebook, hvad der ligger til grund for sagen.

Her skriver han, at der er tale om en episode, hvor han er blevet så fuld, at han har mistet sig selv og sin dømmekraft. I den forbindelse har han opført sig grænseoverskridende og ikke levet op til hverken DR’s eller sine egne værdier.

Samtidig skriver han, at han har erkendt at have et problem med alkohol og derfor er begyndt i behandling, og han har fuld forståelse for, at DR har taget sagen op.

Han tilføjer desuden, at han påtager sig det fulde ansvar og undskylder sin opførsel.

Vil undersøge krænkende adfærd igen

I løbet af det seneste halvandet år har DR i samarbejde med de faglige organisationer og medarbejderrepræsentanter udviklet et adfærdskodeks for god adfærd.

”Det er topledelsens ansvar at sikre, at der gøres det, der skal til, for at skabe en god kultur og adfærd. Derfor vil jeg gerne være helt tydelig: Vi skal have fokus på at skabe den kultur, vi gerne vil have,” siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i pressemeddelelsen.

”Men vi skal også sætte foden ned og handle, når nogen ikke overholder de spilleregler, vi sammen har opstillet i DR. Vi kan kun ændre kulturen, hvis vi som ledelse meget tydeligt siger, hvad vi vil have, og samtidigt handler, hvis der foregår noget, som vi ikke vil acceptere,” tilføjer hun.

Maria Rørbye Rønn understreger i pressemeddelelsen, at ingen chef i DR efterhånden kan være i tvivl om, hvad god adfærd er.

”At det alligevel sker, bekræfter mig i, at vi skal fastholde vores fokus på at ændre kulturen i alle dele af DR, og at vi skal handle, hvis nogen overtræder spillereglerne. Jeg er oprigtigt ked af, at der er nogen, der har måttet opleve en grænseoverskridende adfærd,” siger Maria Rørbye Rønn.

Generaldirektøren oplyser samtidig, at alle medarbejdere til januar anonymt vil kunne svare på, om de har oplevet krænkende adfærd.

”Så der får vi et dækkende og aktuelt billede af situationen,” siger hun i pressemeddelelsen.

0 Kommentarer