DJ’s næstformand trækker sig

Efter kun omkring et halvt år på posten trækker Jakob Ponsgård sig. Ny næstformand skal findes i hovedbestyrelsen

Dansk Journalistforbund skal have ny næstformand. Det står klart, efter at næstformand Jakob Ponsgård i dag har meddelt hovedbestyrelsen, at han trækker sig. Meldingen kommer, efter at Jakob Ponsgård har været sygemeldt siden januar.

DJ’s formand, Tine Johansen, kalder det ’ulykkeligt’.

”Jakob har været sygemeldt siden januar, og det er en ulykkelig situation, men han har truffet den rigtige beslutning for DJ,” siger hun.

Jakob Ponsgård fratræder formelt set som næstformand den 31. juli, men Tine Johansen forventer, at hovedbestyrelsen allerede inden sommerferien vil have en ny klar til at tage over efter sommerferien. Hvem der er kandidater, vil hun dog ikke komme ind på.

”Det skal de selv have lov til at sige højt, men jeg ved, at der er nogen, der overvejer det,” siger Tine Johansen.

Jakob Ponsgårds langvarige sygemelding har betydet, at der har været en række opgaver, som ikke er blevet løftet i en tid, hvor forbundet især under coronakrisen har haft en stor arbejdsbyrde.

”Jakob sidder på nogle repræsentationer eksternt og en række poster internt, og der er nogle ting, der ikke er blevet løftet, som vi havde ønsket os. Heldigvis er der HB-medlemmer, der er trådt til, men selvfølgelig har vi kunnet mærke det. Der er også ting, vi har måttet udskyde, indtil enten Jakob var tilbage eller en ny kunne tage over,” siger Tine Johansen.

Det er kun omkring et halvt år siden, at Dansk Journalistforbund afholdt ekstraordinært delegeretmøde 24. november 2019, hvor Jakob Ponsgård med et klart flertal blev valgt til næstformand.

Jakob Ponsgård blev blandt andet valgt på, at han ville kæmpe for bedre vilkår for de dårligst sikrede medlemmer – cirka 50 procent af DJ’s medlemmer er ikke på overenskomst.
”Vi skal give stemme til dem, der har for lidt at sige i forbundet,” sagde han på det ekstraordinære delegeretmøde i november.

 Journalisten forsøger at få en kommentar fra Jakob Ponsgård