DJ’s kommunikationschef stopper

Dansk Journalistforbund skal finde en ny leder af kommunikationsafdelingen. Det kom frem under debatten på delegeretmødet søndag. DJ-formand Tine Johansen og den snart fratrådte kommunikationschef ønsker ikke at kommentere

Der er udskiftning på endnu en af DJ’s ledende poster.

Efter at tidligere chefredaktør på Journalisten Øjvind Hesselager fik en fratrædelse, og daværende DJ-formand Lars Werge valgte at trække sig i slutningen af juni, og efter at DJ-direktør Elisabeth Geday blev afskediget i midten af september, stopper forbundets leder af kommunikationsafdelingen.

Det kom frem under debatten på det ekstraordinære delegeretmøde søndag.

Hovedpersonen i sagen blev ansat som kommunikationschef fra juni 2018. Hun er pt. sygemeldt, og fra 1. februar næste år ophører hendes ansættelse i DJ.

”Hvordan hænger det sammen?”

Tidligere hovedbestyrelsesmedlem Mathias Bay Lynggaard, nævnte sagen fra talerstolen på weekendens ekstraordinære delegeretmøde, efter at DJ-formand Tine Johansen havde afgivet sin beretning.

”Jeg undrer mig, når formand Tine Johansen i sin beretning siger, at en af de ting, hun har lært, er, at de i fremtiden skal ”bruge de ansatte og deres fagligheder mere” i den slags situationer, vi har været igennem. Derfor vil jeg spørge, hvordan det hænger sammen med det, der for nyligt er sket i forbundet – jeg tror, det var i forrige uge,” sagde Mathias Bay Lynggaard og fortsatte:

”For som jeg forstår det, så har man stoppet samarbejdet med lederen af kommunikationsafdelingen, som vel var den person, hvis faglighed man skulle bruge. Hvordan hænger det sammen med, at man vil bruge de ansattes fagligheder mere?”

Mathias Bay Lynggaard har ikke ønsket at uddybe over for Journalisten.

Ingen kommentarer fra DJ-formand

Hverken tillidsrepræsentant i DJ Marianne Molin eller DJ-formand Tine Johansen ønsker at kommentere sagen.

”En sygemelding er en både trist og privat sag. Det fortæller jeg selvfølgelig ikke om offentligt,” skriver Tine Johansen i en mail.

Den snart fratrådte kommunikationschef oplyser i en mail til Journalisten, at hun heller ikke har nogen kommentar til sagen.

Stillingen som kommunikationschef blev oprettet, da DJ efter krænkelsessagen i efteråret 2017 besluttede at indføre en ny struktur.

Strategien var, at den politiske kommunikation skulle varetages af et politisk sekretariat, mens kommunikationsafdelingen skulle fokusere på medlemskommunikation via nyhedsbreve, sociale medier og hjemmesiden. Andre opgaver i afdelingen er biz-kurser, facilitering af medlemsnetværk og events som fagfestival.

14 Kommentarer

Lotte Bilberg
28. NOVEMBER 2019
Christina, jeg vil lade det med arbejdsgiver ligge, fik sagt det, jeg mener, på delegeretmøde. Skriver blot for at sige, at hvis du kunne se mig lige nu, hvor jeg har læst dit seneste indlæg, ville du se en kat ligge på sofaen og lappe din anerkendelse i sig som var det fløde. Og spinde af tilfredshed over, at du ikke er allergisk over for mig (længere ;o)) Så tak fordi du gav dig tid til respons.
Christina Fromberg
28. NOVEMBER 2019
@Lotte:-))) Det var ikke mig som smed katten + sækken ud fra Delegeretmødet!
... I det virkelige/ analoge liv er jeg desværre hyper-allergisk over for katte. Jeg nyser og får åndedrætsbesvær, når jeg er i selskab med vores firbenede husdyr:-(

I overført betydning, så får jeg så også allergiske reaktioner (digitale;-), når vi begynder at blande FIRMAET DJ (med CVR nr.: 59783718) og VORES medlemsdrevne forbund DJ sammen...
Jeg gentager opfordring til både DJ-direktionsgang + ansatte formidlere på DJs hjemmeside (+ Journalisten): Lad os få udviklet et knivskarpt og utvetydigt organisationsdiagram!

- Hvornår kan og skal os DJ-medlemmer blande os + forlange fuld gas på transparens og medindflydelse?
- Hvornår må os DJ-medlemmer leve med/ acceptere, at FIRMAET DJ/ arbejdsgiver fx ikke må referere fra møder mellem en ansat og arbejdsgiver?

@LOTTE: Det var STORT og MEGET positivt, at du indledte det just afholdte delegeretmøde fra talerstolen!!!
I første omgang tænkte jeg: ØV – LOTTE, du spilder min tid/ min søndag hvor jeg ellers skulle havde været til julefrokost med barndomsvenninder;-)

Men i bakspejlet: Det var en lidt af en fest, at være delegeret!
Du har virkelig sparket gang i en god og vigtig debat om transparens: Forbund med OS medlemmer kontra DJ-arbejdsgiver med ansatte!!!
Om GO + NO-GO!!!
Tak, Lotte:-))))))
Lotte Bilberg
28. NOVEMBER 2019
Det, Michael siger. Christina - og også Tine - forestiller mig ikke, at nogen isoleret set kan være uenige med jer i de synspunkter, som I giver udtryk for.

Men som Michael har pointeret tidligere, kom katten ud af sækken på delegeretmødet, og så kan man ikke ignorerer den. Derfor ville jeg også ønske, at Mathias Bay Lynggaard havde udfoldet, hvad han mener at vide i stedet for - som det var tilfældet - at lukke katten ud uden at fortælle, hvorfor han havde taget den med til mødet. Og derfor efterlod i hvert fald mig med antydninger af noget og hentydninger om noget, som jeg ikke kunne forholde mig til, fordi jeg var ladt tilbage uden forudsætningen for at forstå.

Heldigvis var der en kvinde - var det dig, Christina? - der rejste sig for at pointere, at den kat ikke havde noget at gøre på det møde.
Michael Kjærgård
28. NOVEMBER 2019
Jeg har det med denne personalesag som med Øjvinds, dens indhold interesserer mig ikke. Men det interesserer mig hvordan forbundsledelsen fungerer (hvis den gør), og derfor er det relevant at få at vide om den interne kommunikation virkelig er så jammerlig, at en hovedbestyrelse kan tage til delegeretmøde uden at vide hvad der er foregået på Gl. Strand.
Christina Fromberg
27. NOVEMBER 2019
Journalistforbundets Organisationsstruktur kan ses her: https://journalistforbundet.dk/organisationsstruktur

Et forslag til både DJ-direktionsgangen + ansatte formidlere på DJs hjemmeside er:
Lad os få udviklet et knivskarpt og utvetydigt organisationsdiagram!

Som medlem har OGSÅ jeg brug for, at vide:
– Hvornår MÅ og SKAL jeg (engageret medlem) blande mig?
– Hvornår skal jeg (engageret medlem) klappe kaje, og lade være med at blande mig i 'DJ-firmaets' interne ansættelsesforhold?
... Herunder ansattes sygemeldinger, frokostordning, overenskomster, opsigelser, fyringer, julefrokoster, aftrædelsesordninger, kaffeforbrug, hjemmearbejdsdage, syge børn etc.

@Michael Kjærgård: Os medlemmer/ delegerede/ nysgerrige har heldigvis NUL krav på, at få hverken at få hverken verificeret eller af-verificeret rygter i en verserende personalesag mellem en medarbejder (mellemleder) og en arbejdsgiver!!!
At arbejdsgiver i dette tilfælde er direktørgangen + formandsgangen i DJ giver heldigvis ikke muligheder for, at vi kan snage yderligere i Mathias Bay Lynggaards + efterfølgende Journalistens oplysninger om en mellemleder, der vælger at stoppe som ansat...

Fra mig: Alle gode tanker til DJs afdelingsleder for Kommunikation!
Jeg håber alt det bedste for en DJ-medarbejder, som pr. 1. februar skal noget andet i livet end at være ansat mellemleder i DJ.

Flere

Læs også

Øjvind Hesselager stopper som ansvarshavende redaktør på Journalisten

Øjvind Hesselager stopper som ansvarshavende redaktør på Journalisten

28. JUNI 2019
Lars Werge stopper som formand for DJ

Hovedbestyrelsen i udmelding: Lars Werge overskred sit mandat

04. JULI 2019
Overblik: Her er, hvad vi ved (og ikke ved) i exit-sagen med Werge og Hesselager 2

Overblik: Her er, hvad vi ved (og ikke ved) i exit-sagen med Hesselager og Werge

09. JULI 2019
<span class=Hård kritik af Geday-forløb: ”Det falder tilbage på ansættelsesudvalget”">

Hård kritik af Geday-forløb: ”Det falder tilbage på ansættelsesudvalget”

19. SEPTEMBER 2019
Elisabeth Geday kritiserer Dansk Journalistforbund

For første gang efter fyring lægger Geday kortene på bordet. Her er hendes kritik

13. NOVEMBER 2019