Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:22 24.05.2023 Christian Lindhardt

Det Kongelige Teater mørklagde kritik af ledelsen

Det Kongelige Teater mørklagde kritik af ledelsen

Det Kongelige Teater i København. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Det var i strid med offentlighedsloven, da Det Kongelige Teater fjernede centrale sætninger som ”der er ingen forståelse fra ledelsen” og ”ingen i ledelsen tog sig af det” fra en trivselsundersøgelse, som Politiken har fået aktindsigt i. Det siger professor i mediejura ved Syddansk Universitet Sten Schaumburg-Müller til Politiken.

”De overstregninger, der er foretaget, har ikke nogen som helst hjemmel i offentlighedsloven. Sætningerne relaterer sig til kritik af ledelsen, og der er ikke nogen relevante undtagelser, der siger, at man ikke behøver at give aktindsigt i kritik af ledelsen,” siger han.

Politiken var også kommet i besiddelse af en ucensureret udgave af undersøgelsen, der viste, at en række sætninger var udeladt af aktindsigten.

Det Kongelige Teater afviser i en skriftlig kommentar, at det har brudt loven, men at aktindsigten er givet efter de gældende regler i samråd med Kammeradvokaten.

”Det drejer sig om hensynet til enkelte medarbejdere, herunder for eksempel oplysninger om en bestemt person, der bliver bedømt i sit arbejde, også ledere, helbredsoplysninger samt sårbare oplysninger, der kan føres tilbage til en given person,” skriver chef for HR og jura på Det Kongelige Teater Louise Lee Leth.

SENESTE NYT

Flere nyheder