Fravalgt

”Der er en tvetydighed i Mette Frederiksens udtryk, som gør det svært at aflæse”

Hver dag afleverer fotografer billeder til deres kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Forklaringerne kan være mange og gode, men indimellem er det et billede med en særlig plads i fotografens hjerte. Her tilbyder vi en plads til de dræbte darlings

HVAD: Mette Frederiksen under valgkampen 2022

FOTOGRAF: Lasse Lundberg, freelance

FRAVALGT AF: Socialdemokratiet

”En stor del af 2022 var jeg ansat som fotograf og VJ for Socialdemokratiet. Mit job var at følge Mette Frederiksen på en masse ture – ikke mindst under valgkampen.

Billedet her er fra Kolding, få dage før valget. Det betyder meget for mig personligt, fordi det sammenfatter det kaos og menneskehav, der mødte os, hver gang vi trådte ud af valgkampsbussen. Det var en ret intens festivalstemning, som jeg synes, billedet fanger. Der er bevægelse i det, og midt i det hele står Mette Frederiksen fastfrosset af kameraet.

Jeg tror, der er to grunde til, at billedet blev fravalgt. Dels egner det horisontale format sig ikke så godt til sociale medier, dels er der en tvetydighed i Mette Frederiksens udtryk, som gør det svært at aflæse hurtigt. Hendes ansigtsudtryk kan tolkes på flere måder, og det kan være et svært udgangspunkt for effektiv visuel kommunikation.

Hun står ikke graciøst og vinker til folkemængden – i stedet har hun folkemængden i ryggen og er på vej væk fra den, på vej ud af situationen.

Alt i alt er det nok mere et klassisk reportagebillede end et billede, der egner sig til sociale medier, så derfor forstår jeg godt fravalget. Og sådan er vilkårene jo, så jeg tog ikke kampen.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk

 

0 Kommentarer