Den Uafhængige trækker udsendelse tilbage på grund af Muhammed-tegning

Selvom ledelsen på Den Uafhængige blev enige om at fjerne videoen, så skorter det ikke på viljen til at vise tegningerne. Men man tør ikke

”Vi tog ikke videoen ned, fordi vi mener, at det ikke er relevant at vise Muhammed. Vi tog videoen ned, fordi vi ikke tør.”

Sådan skriver chefredaktør på Den Uafhængige Asger Juhl til radioens abonnenter på Facebook, efter at mediet har trukket en livesending på Facebook tilbage.

I torsdagens udgave af eftermiddagsprogrammet ”Ring, hvis jeg tager fejl” viste vært Steffen Larsen de 12 Muhammed-tegninger til programmets seere på Facebook, hvor radioen også sender sine udsendelser.

Men umiddelbart efter at udsendelsen var afviklet, blev den godt to timer lange livesending fjernet fra Facebook.

”Vi fjernede udsendelsen, fordi der var utryghed og nervøsitet blandt medarbejderne på radioen. I bund og grund handler det jo om, hvorvidt man får afskåret hovedet af en eller anden jihadist,” siger chefredaktør Asger Juhl.

Hvor sandsynligt er det scenarie?

”Det aner jeg ikke. Men der er trods alt en lille sandsynlighed for, at det kunne blive til en sag, som de mest hardcore islamister vil gå op i, og den risiko vil vi ikke løbe.”

”Vi tør ikke”

Det var de 12 Muhammed-tegninger akkompagneret af Flemming Roses tekst, som i 2005 blev bragt i Jyllands-Posten, som vært Steffen Larsen valgte at fremvise seerne på Facebook under udsendelsen.

Selvom ledelsen på Den Uafhængige blev enige om at fjerne livesendingen fra Facebook, så skorter det ikke på viljen til at vise tegningerne. Det handler i stedet om det mulige trusselbillede, der følger med:

”Det er vigtigt for os at sige sandheden, og den er, at vi ikke tør vise Muhammed-tegningerne. Personligt mener jeg, at det er relevant at vise tegningerne, når man taler om dem,” siger Asger Juhl og tilføjer:

”Det er jo helt normal praksis at vise et billede, når man taler om det. Men den her situation er forbundet med sådan en fare, at vi ikke tør. Andre medier i samme situation lyver, hvis de siger noget andet.”

Udsendelsen er sidenhen blevet lagt op på Den Uafhængiges Facebook-side igen i en redigeret udgave, hvor tegningen ikke er med.

Har tidligere givet afvist at vise tegningen

Gårsdagens udgave af radioens eftermiddagsflade handlede om, hvorvidt Muhammed-tegningerne skal optræde som del af undervisningsmaterialet i folkeskolen.

Værten Steffen Larsen havde ikke på forhånd drøftet med Asger Juhl om tegningerne skulle vises, men ifølge chefredaktøren er det ikke alle detaljer i mediets programmer, som bliver vendt med ledelsen.

Internetradioen har dog for mindre end et år siden behandlet det selv samme emne i en anden udsendelse. Her fik den tidligere vært på kanalen Nima Zamani forbud mod at vise tegningerne, oplyser Asger Juhl:

”Jeg beundrer de medier, der har modet til at vise dem. Men for os handler det om ressourcer. Vi har ikke råd til at have en vagt stående, hvis der er nogen på Den Uafhængige, som bliver nervøse,” siger Asger Juhl.

0 Kommentarer