Kongehuset

Danmarks frække ugeblad adlyder ordre om ikke at stille spørgsmål om prins Andrew

Det kan ikke betale sig at spørge Kate om den skandaleramte prins Andrew, mener Se og Hørs chefredaktør

Når den engelske hertuginde Kate i dag besøger København, har de danske journalister fået strengt besked på, at de ikke må stille spørgsmål om den skandaleramte prins Andrew.

Prinsen har netop indgået et forlig med Virginia Giuffre, der har beskyldt prins Andrew for at have begået seksuelt overgreb på hende, da hun var 17 år. Og det forlig har det engelske kongehus endnu ikke udtalt sig om.

Den britiske ambassade har forklaret, at journalister vil blive smidt væk fra presse-poolen, hvis de trods ordren bringer prins Andrew på banen, skriver B.T.

Men det er ikke et krav, som Ekstra Bladet har tænkt sig at efterfølge, forklarer underholdningschef Philip Thomsen.

Han tror, at der er gode chancer for, at det lykkes Ekstra Bladets reporter at komme igennem med spørgsmålet.

”Vi er optimister. Vi gør i hvert fald, hvad vi kan. Vi finder os ikke i at få mundkurv på, når der er et relevant spørgsmål, der skal stilles,” siger Philip Thomsen.

Jeg vil ikke råbe spørgsmålet

Også B.T.’s kongehus-korrespondent Jacob Heinel Jensen vil spørge hertuginden, hvis det overhovedet er muligt.

”Jeg råber ikke spørgsmålet, for det kommer der ikke noget ud af, men hvis jeg kommer tæt nok på, vil jeg nok spørge,” forklarer Jacob Heinel Jensen.

I første del af dagens program besøgte Kate en skovbørnehave i Ballerup og blev derefter kørt til Amalienborg. Ifølge Jacob Heinel Jensen er der endnu ikke blevet stillet spørgsmål til hende om prins Andrew.

Måske er jeg for pragmatisk

Og hvis spørgsmålet kommer, bliver det ikke fra Se og Hør. Her forklarer chefredaktør Niels Pinborg, at hans ugeblad ikke har tænkt sig at spørge ind til sagen om prins Andrew.

Hvis det var dronning Elisabeth eller prins Andrew, der kom til København, ville det forholde sig anderledes.

”Jeg tror ikke, at Kate har noget interessant at sige, og derfor er der ikke nogen grund til at spørge,” siger Niels Pinborg.

Men er det ikke Se og Hørs rolle som det frække ugeblad at stille den slags spørgsmål?

”Måske er jeg for pragmatisk, men de har jo allerede sagt, at hun ikke svarer. Man behøver jo ikke provokere for provokationens skyld,” siger Niels Pinborg.

Kate skal besøge krisecenter

Det er Ekstra Bladets underholdningschef, Philip Thomasen, uenig i.

”Det er et spørgsmål, som vi skal prøve at stille. Og så må det være op til Kate at vurdere, om hun vil svare på det eller ej,” siger han.

Den bedste chance for at komme igennem til Kate er sandsynligvis, når hun senere i dag skal besøge et krisecenter for kvinder, siger journalist Helle Bill fra ugebladet Her og Nu.
Helle Bill har fulgt hertuginden hele dagen.

”Hvis jeg kommer tæt nok på, vil jeg spørge, og hvis det ikke lykkes for mig, vil andre måske forsøge,” siger Helle Bill.

0 Kommentarer