Corona-hår til offentligt skue: ”Svigermor siger, det ser tarveligt ud”

Tv-værter og korrespondenter kan ikke få lov at skjule deres efterhånden uplejede frisurer på hjemmekontorerne. Journalisten har snakket med tre af dem, der deler ud af de kommentarer, de får med på vejen

Mens de fleste kan gemme sig selv og coronahåret på hjemmekontorerne, er der andre der ikke kan nøjes med at vise hårpragten frem til diverse Teams-møder med en lille udvalgt skare.

Tv-værter og korrespondenter lider alle den samme hårskæbne som os andre – men med den tilføjelse, at de skal vise det frem på skærmen foran tusindvis af mennesker, der ser med.

En af dem er DR’s EU-korrespondent Ole Ryborg, der er i eksil i det svenske. Ole Ryborg har – med egne ord – ikke meget at sige om sin frisure. Men som enhver, der har stiftet bekendtskab med Ole Ryborg, ved, kan han tale stolpe op og stolpe ned om alt – også sit hår. Og han har det ikke godt med sit nuværende look.

”Det irriterer mig grusomt. Som produceren på morgen-tv sagde, er mit hår blevet så stort, at det burde have sit eget postnummer.”

”Mit hår er sådan, at det har sit eget liv. Det bølger. Og den eneste måde at få det bare nogenlunde under kontrol er at gå i bad, rede det og så føntørre det. Det er måske det, som kvindelige værter og korrespondenter skal udsættes for hver dag. Så jeg er måske den, man skal have mindst ondt af.”

Det skal han nå, inden han skal igennem til morgenradio, hvor han iklæder sig et par hovedtelefoner. Og så har han balladen, hvis han skal videre til morgen-tv bagefter.

”Vi skal klare vores egen teknik, og vi skal klare vores hår. Førsteprioritet er teknikken, og så må det hår komme, når der er tid.”

Korrespondenten må lægge ører til lidt af hvert fra kolleger, men også fra seere – og det gik heller ikke uset forbi, da Ole Ryborg i december lagde en billedserie af sin frisures evolution på Facebook.

”Som min gode kollega påpegede, så fik mit hår altså 10 gange så meget opmærksomhed som de historier, jeg plejer at lægge ud.”

I december skulle Ole Ryborg fra Bruxelles og videre til Sverige. Under mellemlandingen i Danmark havde han håbet på en klipning. Det blev imidlertid aldrig til noget, men selv om håret driller EU-korrespondenten, der sidst blev klippet i oktober, kommer en hjemmeklipning simpelthen ikke på tale.

”Det tør jeg sgu ikke. Der har jeg ikke tillid til egne evner. Det må være, som det er. Jeg trøster mig jo ved, at jeg heldigvis ikke er blevet ansat for mit udseende eller min udstråling på skærmen. Så jeg håber bare, at det ikke bliver for meget. At folk holder helt op med at høre efter.”

”En lilla træningsdragt ville gå godt til håret”

Det er ikke kun i de svenske skove, der er problemer med at tæmme manken. Det er der også i det østjyske, hvor Søren Jensen er vært på TV 2’s regionale nyheder. Han plejer at blive klippet en gang om måneden, men nu har der ikke været maskine eller saks i nærheden af håret siden starten af november.

”Det er ved at være sådan lidt firseragtigt. En lilla træningsdragt ville gå godt til håret,” siger han og tilføjer:

”Problemet er håret i nakken og over ørerne, som trænger til lidt justeringer. Når man får gråt hår som mig, så oplever man, at det bliver lidt mere autonomt. Hårene er ikke så bøjelige, og de går sine egne veje. Klassikeren er, at man finder ud af, at der er noget, der stritter, og så må man prøve at redde det med voks og sjask, bare for at det stritter igen et øjeblik efter.”

Corona-hår til offentligt skue: ”Svigermor siger, det ser tarveligt ud”

Søren Jensen er indtil videre sluppet for kommentarer fra seere. Med undtagelse af én:

”Min svigermor siger, at det ser tarveligt ud.”

Svigermors ord på trods, vil Søren Jensen grundet tidligere erfaring med hjemmeklipning ikke tage imod sin kones tilbud om at studse de grå tjavser.

”Det går nok. Vi er alle sammen i samme båd. Og på en måde er det her en demonstration af, at reglerne bliver taget alvorligt, og at der er konsekvenser ved det her. Det med håret er en af de milde.”

Låner kollegaens hårspray

Længere nede i det jyske er håret ved at være så stort, at vært Anders Køpke Christensen næsten overvejer en ny indtægtskilde, efter at han ikke har været hos frisøren i to en halv måned.

”Jeg har meget kraftigt hår, så det bliver sådan lidt fodboldagtigt. Jeg har lidt overvejet, om jeg skal lave et partnerskab med Select og få det klippet i nogle femkanter.”

”I foråret havde jeg ikke nået til frisøren inden nedlukningen, så der var jeg allerede en måned eller halvanden bagud. Der blev det rigtig langt. Der vil jeg sige, at det var fint, at vi sender i grænseområdet, hvor tyskerne måske er lidt mere vant til, at vi lader håret stå.”

Anders Køpke Christensens frisør har det med at se med på TV 2 Syd for at se, om værten får sat sit hår rigtigt. Det gør han som regel ikke, og hvad der kunne have været en imponerende løvemanke, der fik ros, har det nu med at udløse kommentarer.

”Kolleger kommer hen og fortæller, at folk spørger, om det er en paryk, jeg iklæder mig. Jeg er så dårlig til at sætte det, og nu mangler jeg voks. Jeg skal også have sagt til Mark, der også er vært, at jeg låner hans spray, for den er ved at være tom,” fortæller han.

Corona-hår til offentligt skue: ”Svigermor siger, det ser tarveligt ud” 2 Anders Køpke Christensen (tv) har, kollegaens hårspray til trods, været nødt til at rette på håret under udsendelse. TV 2 Syd

Fodboldfrisuren på trods kommer en hjemmeklipning heller ikke på tale for Anders Køpke Christensen.

”Folk må gøre, hvad de vil, men jeg ville ikke selv synes, at det var et godt signal at sende. Når alle vores seere må vente med at komme til frisøren, har jeg ikke lyst til at stå helt shinet op på daglig basis. Men jeg kan godt forstå, hvis nogen tænker, at det forstyrrer billedet,” siger han.

0 Kommentarer