Bornholms Tidende nedlægger seks redaktionelle stillinger

Bornholms Tidende skal spare 4,5 millioner kroner i drift i 2022. Derfor nedlægger avisen blandt andet seks redaktionelle stillinger

Efter et svigtende annoncesalg og tab af abonnenter er Bornholms Tidende nødt til at skille sig af med seks redaktionelle medarbejdere og lukker i samme omgang en kommerciel stilling. Det oplyser avisen til Journalisten.

Ansvarshavende chefredaktør på Bornholms Tidende Kristoffer Gravgaard har tidligere varslet, at en sparerunde var uundgåelig, efter at coronaepidemien slog hul i avisens annonceindtægter:

”Lige nu vender vi hver en femøre i budgettet for at finde besparelser. Men det er klart, at hvis vi skal spare så mange penge på driften i 2022, så er vi nødt til også at sige farvel til nogle af avisens dygtige medarbejdere. Det kan vi desværre ikke undgå,” sagde Kristoffer Gravgaard tidligere på måneden, da avisen annoncerede millionbesparelserne.

Opretter fire nye stillinger

Da Bornholms Tidende fremlagde årsregnskabet for 2020 i juni, var det også med minus på bundlinjen. Dengang var avisens bruttofortjeneste dykket fra 21,1 millioner kroner til blot 6,1 millioner kroner.

Det skyldtes primært afviklingen af avisens trykkeri, da udstyret på trykkeriet blev nedskrevet med 12 millioner kroner.

Selv om der skal spares i millionklassen, oplyser Bornholms Tidende i dag, at lokalmediet samtidig opretter fire nye stillinger inden for bladsalg og digital udvikling.

Flere digitale abonnenter

Chefredaktør Kristoffer Gravgaard meddelte ved sin tiltrædelse i begyndelsen af september, at avisen fremover skal have et øget fokus på at skaffe flere digitale abonnenter.

Flere organisationer og politikere har gentagne gange opfordret kulturministeren til at tage hul på de kommende medieforhandligner, som blandt andet skal være med til at give en saltvandsindsprøjtning til de lokale og regionale medier.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) bebudede også tidligere på måneden, at når forhandlingerne går i gang inden årets udgang, så er det også med fokus på, hvordan lokal- og regionalaviserne kan styrkes:

”Det er en dagsorden, der virker til at være bred enighed om på Christiansborg. Man vil gerne styrke den lokale og regionale nyhedsdækning. Der er tendenser til, at der nogle steder i Danmark er tyndt med dækning,” sagde Ane Halsboe-Jørgensen til Avisen Danmark tidligere på måneden.

0 Kommentarer