Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:24 25.08.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Berlingske får kritik for at kæde journalist sammen med hærværk

Berlingske får kritik for at kæde journalist sammen med hærværk

Uwe Max Jensen er også kendt som performancekunstner. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det udløste en klage til Pressenævnet, da Berlingske i et interview med en kunstprofessor fra april fik kædet journalist og fotograf Uwe Max Jensen, der dækkede en kunstaktion, sammen med selve aktionen.

Det fremgår af en kendelse fra Pressenævnet.

I artiklen bliver kunstprofessor Mikkel Bolt interviewet om sit syn på to kunstaktioner, herunder en kunstaktion, hvor kunstneren Katrine Dirckinck-Holmfeld smed en buste i vandet og blev idømt fængselsstraf for hærværk.

Professoren udtalte i artiklen, at Uwe Max Jensen, der er journalist og fotograf, og som var opstillet for Stram Kurs, havde deltaget i denne kunstaktion.

Men ifølge journalisten dækkede han alene kunstaktionen som journalist og fotograf. Han klagede derfor til Pressenævnet over, at han med professorens udtalelser var blevet sammenkædet med alvorlig kriminalitet, og at Berlingskes rettelse af artiklen var utilstrækkelig.

Og det fik han medhold i. Ifølge Pressenævnet har Berlingske bragt ukorrekt og skadelig omtale af klager. Og avisens rettelse af artiklen var utilstrækkelig, da den blev bragt for sent og ikke som en særskilt nyhed i den løbende nyhedsstrøm om, at artiklen var blevet rettet.

Nævnet udtalte på denne baggrund kritik af Berlingske.

SENESTE NYT

Flere nyheder