Avis trækker stikket på Inger Støjbergs ugentlige klumme

Avisen Danmark hyrede i forsommeren Inger Støjberg til at skrive ugentlige klummer i forbindelse med en ny podcast i samarbejde med Radio4

Støjbergs Bredside, Inger Støjbergs faste fredags-klumme hos Avisen Danmark, er fortid.

Det oplyser chefredaktør for Avisen Danmark, Peter Rasmussen.

”Nu er hun partileder og opstillingsberettiget, så nu dropper vi klummen med hende som fast skribent,” siger Peter Rasmussen.

Inger Støjberg blev hyret ind som klummeskribent hos Avisen Danmark, i forbindelse med at avisen i samarbejde med Radio4 i maj lancerede podcasten ’Det Blå Hjørne’, hvor Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, og Inger Støjberg var de faste debattører.

En måned forinden var Inger Støjberg blevet smidt ud af Ekstra Bladets korps af klummeskribenter, som hun var blevet en del af efter at være blevet stemt ud af Folketinget som følge af sin dom.

”Når Inger Støjberg ikke skal skrive for Ekstra Bladet, er det, fordi hun har et politisk projekt nu. Vi har ikke politikere ansat, som har et projekt, de skal bære over en målstreg,” lød det i den forbindelse fra Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Knud Brix.

Alle partiledere inviteres ind

Men Inger Støjbergs arbejde med sit politiske projekt skulle altså ikke afholde Avisen Danmark fra at tage hende ind i folden.

”Når nu ingen andre tør, så skal Inger Støjberg være hjertelig velkommen på Avisen Danmark. Vi er selvfølgelig ikke enige med hende i alt, hvad hun skriver, og er udmærket klar over, at hun deler vandene. Men det er jo præcis det, en god debat skal gøre,” skrev Peter Rasmussen i et indlæg.

Den 23. juni præsenterede Inger Støjberg så sit nye parti Danmarksdemokraterne, som hun selv er partileder for. Dagen efter trykte Avisen Danmark Inger Støjbergs sidste klumme.

Kort efter rykkede et folketingsvalg så tættere på, da Radikale Venstre den 2. juli stillede krav om et valg efter sommerferien, og nu har Avisen Danmark sat gang i et nyt klumme-projekt:

”Vi har inviteret alle andre partiledere ind til at levere en klumme hver, nu hvor vi nærmer os en valgkamp,” siger Peter Rasmussen.

Valg kan true podcast

Indtil videre fortsætter podcasten ’Det Blå Hjørne’ henover sommeren.

”Men den er også noget truet, hvis der bliver udskrevet valg,” siger Peter Rasmussen.

Peter Rasmussen medgiver, at Avisen Danmark med både podcasten og klummen kan have givet Inger Støjberg øget opmærksomhed, men tvivler på, hvorvidt det har gjort en forskel.

”Politikere lever af opmærksomhed, så det ville være mærkeligt, hvis det ikke havde den effekt. Men Inger Støjberg er den, hun er, og en podcast ville ikke gøre hende til partileder med den hastighed, hvis hun ikke var det.”

”Det er nærmere omvendt. Vi har fået hende ind, fordi hun har så stor en platform i forvejen, og det er bare interessant, og det har gavnet os målt på lyttertal.”

Men når hun netop har så stor en platform i forvejen, hvad er så det publicistisk interessante i at give hende en platform mere?

”Det var projektet med ’Det Blå Hjørne’, der gjorde, at hun var en spændende profil at have med til at trykprøve sammensvejsningerne i blå blok, som udgør oppositionen. Vanopslagh var en god modpart, da han repræsenterer den liberale gren af blå blok.”

0 Kommentarer