Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:41 25.11.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Antallet af fyringer nedbragt på Politiken

Antallet af fyringer nedbragt på Politiken

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Fire ud af de 10 fyringer på tværs af medarbejdergrupper, der i sidste uge blev varslet på Politiken, bliver til frivillige fratrædelser.

Det fremgår af et brev fra medarbejderne til ledelsen, som Journalisten har set.

Dermed er antallet af ansatte, der skal fyres i sparerunden på avisen, nedbragt fra 10 til seks personer. Men for medarbejderne er det ikke nok.

”Vi er derfor nu så langt, at vi har en stærk forventning om, at der slet ikke bliver tale om fyringer,” lyder det i brevet til ledelsen.

Oprindeligt havde ledelsen lagt op til, at frivillige fratrædelser ikke kunne komme på tale. Men her har ledelsen altså rykket sig, og det kvitterer de ansatte for.

Samlet mener de dog, at ledelsens håndtering har virket klodset og konfliktoptrappende. Samtidig slutter de brevet af med at understrege, at de fortsat ikke anerkender præmissen for fyringsrunden.

”Politiken har leveret overskud på tocifrede millionbeløb samt en voksende og milliardstor pengetank i koncernen. Manglen på visioner og journalistisk mod i en tid med den slags overskud undrer os,” skriver medarbejderne til deres ledelse.

SENESTE NYT

Flere nyheder