Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:13 26.04.2023 Jakob Albrecht

Annonceindtægter for podcasts er fordoblet

Annonceindtægter for podcasts er fordoblet

Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

På et enkelt år er annonceomsætningen for podcasts fordoblet fra 24 millioner kroner i 2021 til 45 millioner kroner i 2022.

Det viser en stigende interesse for lyd blandt danske forbrugere, og det afspejler, at markedet inden for audio er i fuld udvikling, skriver Danske Medier.

Tallene stammer fra rapporten ’Det Danske Reklamemarked 2022’ udarbejdet af Institut for Reklame- og Mediestatistik (IRM)

Reklameomsætningen for podcasts er dog småbeløb sammenlignet med omsætningen for internetannoncering, der er opgjort til knap 11,4 milliarder kroner i 2022.

Marianne Bugge Zederkof, direktør i Danske Medier Research, hæfter sig ved, at de samlede reklametal viser, at techgiganterne indtager en stigende andel af annoncemarkedet og dermed udfordrer grundlaget for nyhedsmedierne.

”Selv om væksten i techgiganternes annonceomsætning for 2022 er sket med lavere hastighed, end vi så i 2021, så bekræfter de nye tal en tendens, vi har set gennem de seneste år. Nemlig at big tech har et fast greb om det danske annoncemarked,” forklarer hun.

SENESTE NYT

Flere nyheder