Rid dragen og skab dit eget firma

Bog: Mig A/S – Sådan skaber du din 3. karriere Forfatter: Charlotte Mandrup Forlag: Mandrup (172 sider, 230 kroner)

Hun startede sin karriere hos Korsetspecialisten. Senere var hun tankpige hos Shell og endnu senere rejste hun til Sydney og forsørgede sig ved en række McJob. Det er slang for ikke-stimulerende, dårligt betalt arbejde med få fremtidsudsigter.

Mindfulness-ekspert og ledelsesrådgiver Charlotte Mandrup er et godt læsebekendskab. Hun er underholdende og inspirerende; indimellem også velgørende irriterende. Som flere af hendes tidligere bøger blandt andre ’Mindfulness’ og ’Vær professionel på jobbet’ rammer også hendes nyeste bog tidsånden.

’Mig A/S – Sådan skaber du din 3. karriere’ handler om at forfølge sin drøm og skabe sit eget firma uden ansatte, men med samarbejdspartnere, der også er selvstændige. Hun skriver om mod og om at genopfinde sig selv.

Charlotte Mandrup, som i mange år har været ledelsesrådgiver, har senest for et par år siden genopfundet sig selv ved at flytte væk fra metropolen København til et mindre hektisk liv i Midtjylland.

”Det tager flere år at skabe sig en anden livsstil. Det er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden. Så lad være med at vente for længe. Lad være med at tænke for længe,” skriver hun.

Forfatteren skriver i forordet, at bogen henvender sig til folk over 45 år på vej ind i deres tredje karriere, som er årene, hvor man giver tilbage. Den første karriere er den, hvor man sår og pløjer, mens den anden er årene, hvor man høster.

Efter denne anmelders mening går forfatteren for lidt i dybden med de udfordringer, midaldrende møder på arbejdsmarkedet. Så at kalde den en bog om den 3. karriere målrettet 45+ rammer ved siden af. Bogen er for alle, der arbejder freelance. Da forfatteren er optaget af mindfulness, skriver hun også en del om at skaffe sig ro, fordybe sig og gå efter sit mål.

’Mig A/S’ er delt op i fire dele: Værdiskiftet, vilkårene, mulighederne og Mig A/S, som fylder den største del. Hun er fremragende i sin beskrivelse af, hvordan man finder sit hvorfor, og hvordan man eksekverer. Her har bogen nerve, og man mærker, at hun har prøvet det selv.

Hvis man skal lykkes med sit MIG A/S, har man ifølge Mandrup ikke råd til at blive tyranniseret af sine følelser.

”Du bruger frygten. Det er ikke frygten, der bruger dig. Du rider dragen. Du er en MIG A/S-superstjerne,” skriver hun.

Essensen af Charlotte Mandrups bog synes at være: Gå efter dit mål, lad være med at vente for længe, og husk at passe på dig selv undervejs!

Ulla Bechsgaard, selvstændig journalist, rådgiver og anmelder

0 Kommentarer