Min tur i mediemøllen

Anders blev ramt af kringle-kritik – men omtalen sikrede rekordsalg

Det var svært for mange brugere at leve med prisen på Anders Lorenz' kringle, men salget gik strygende trods høje bølger på sociale medier

Anders Lorenz var uvidende om, hvad der skulle til at ske, da han ikke har en Twitter-konto.

En bruger på det sociale medie havde delt en video fra hans, på det tidspunkt, relativt nyåbnede bageri i Carlsberg Byen.

I videoen kunne man blandt andet se prissætningen af bagværket:

Croissant: 30 kroner

En mandelcroissant: 42 kroner

En spandauer: 38 kroner.

Men de fleste brugere bed nok mest mærke i, at en hel kringle stod til 300 kroner.

Videoen blev delt med lynets hast på Twitter, som jo også i onde tunger går for at være journalisternes intranet.

Og derfra gik der blot lige over en dag til, at B.T. havde fået øje på kringleforargelsen.

”Måber over kringle til 300 kroner: ’Seriøst gak’ og ’helt på månen’” lød det i rubrikken, der byggede på de mange reaktioner på Twitter.

Blev kaldt ‘klaphatte’

Det kom bag på Anders Lorenz, at det var en vigtig historie at fortælle:

”Vi laver absolut ikke billige ting på nogen måde, men kringlen var måske den jeg mindst forventede kritik for, da den er ekstremt fair prissat. Man kan diskutere, at enkeltstående wienerbrød koster mange flere penge, for med kringlen får man otte-ti gange mere for pengene og en smule rabat,” siger han.

Min tur i mediemøllen

Journalisten har spurgt en række personer, hvordan det føles at være på den anden side af mediernes spørgsmål og brugernes vrede kommentarer.

Men overordnet set har han heller ikke mistet meget søvn over den store medieomtale eller de utallige kommentarer på sociale medier, hvor det kaldes ”Københavnersnobberi”.

”Bare fordi de kommer på NOMA, kan de sætte prisen som de vil. Sikke nogle klaphatte,” skrev en anden, da TV 2 lavede en historie og lagde den ud på Facebook.

Her mente en tredje bruger, at kringlen måtte være lavet af guld med indbagte diamanter.

Sådan ser den efterhånden berømte kringle ud. Foto: Københavns Bageri / Pressefoto

Anders Lorenz kunne ikke dy sig for at kigge med på kommentarsporene under TV 2’s artikel.

Og her bemærkede han også, at artiklen om kringlen havde langt flere reaktioner end for eksempel sagen om kidnapningen af en 13-årig pige i Korsør og andre vigtige nyheder på dagen.

”Der var nærmest ingen kommentarer på noget af det andet, men over 1000 på vores åndssvage kringle,” siger han.

”Så det har helt klart været noget, der bragte folks pis i kog – og i sådan en grad, at de skulle ytre sig om, hvorvidt det er forkert eller rigtigt. Det har ramt et eller andet underligt, hvor folk kan blive provokeret,” siger han.

Rekordsalg af kringle

Og det skulle han lige vænne sig til. Men omvendt har sagen ikke som sådan haft negative konsekvenser for bageriet.

”Nej, man kan næsten være helt corny og sige, at al omtale er god omtale. Det har bare skabt noget fokus på vores nyåbnede virksomhed, og det er der jo mange, der kæmper for at få,” siger han.
Undervejs i processen kom nogle af de mere københavnerhenvendte medier også kringlen til undsætning.

For eksempel sendte Euroman et hold afsted for at prøvesmage ”landets mest omtalte kringle”, som ifølge skribenterne ikke var én krone for dyr:

” Kringlen er generelt et sløvt stykke bagværk, men det her er næsten et stykke spiseligt kunst,” lyder det blandt andet i reportagen.

Senest har Berlingskes madanmelder Søren Frank været så opstemt af at læse Euromans artikel, at han selv har besøgt bageriet og givet den fem ud af seks stjerner for ”psykokringlen til 300 kroner”.

”På en måde føles det som en foræring, da det har haft en positiv effekt på vores omsætning, og vi sælger flere kringler end vi nogensinde havde drømt om,” siger Anders Lorenz.

0 Kommentarer