48 timer med Bendtner-hype

”En ekstraordinært stor historie”, kalder FC Københavns kommunikationschef præsentationen af Nicklas Bendtner som ny spiller i klubben. Her fortæller han, hvordan det foregik i kulissen

Mandag 23.45:

FC Københavns kommunikationschef Jes Mortensen smider en video på twitter. Man ser en mand gå ned ad en gade, filmet bagfra så man kan ikke se, hvem det er. Da han vender sig om, skifter billedet, så der med FCK’s farver – blå skrift på hvid baggrund – står ”Velkommen Nicklas”

Der står ikke noget efternavn, men blandt dem videoen er tiltænkt, havde fornavn heller ikke været nødvendigt. Nicklas Bendtner er kendt nok på sit ansigt.

 

Mandag 20.36:

Tre timer og ni minutter før videoen ryger på Facebook, Instagram og Twitter, modtager Jes Mortensen et opkald med ordlyden ”Vi har købt Nicklas Bendter. Han skriver under i aften”.

Beskeden kommer fra FCK’s tekniske direktør, og den gør Jes Mortensen til en travl mand. Der er under 3,5 time, til transfervinduet lukker, og FCK’s træner Ståle Solbakken sidder i Norge.

”Jeg skal have nogle folk på arbejde til at hjælpe mig, så jeg sætter beredskabet i gang. Det er transfer-deadline-aften, så alle i afdelingen er klar over, at jeg kan finde på at ringe,” siger Jes Mortensen.

”I dette tilfælde er det en ekstraordinært stor historie i vores verden, men vi oplever jo spillerskift med jævne mellemrum, så alle ved, hvad der skal ske. Vi forbereder en pressemeddelelse, og jeg koordinerer med min kollega i Rosenborg. Vi kan ikke være hurtigere ude med nyheden af to årsager: Selvfølgelig er der produktionen af videoen, men alt det praktiske og formelle skal også på plads med papirer og registrering.”

 

Mandag lidt over klokken 21 mødes Jes Mortensen med en fotograf i Parken. De henter kameraudstyr og en spillertrøje og kører hen og mødes med Nicklas Bendtner.

”Vi har ikke ret lang tid til at lave den færdig, så vi laver en relativt simpel video. Vi kan ikke line en masse lamper op eller vade rundt i København, så folk kan se Nicklas Bendtner og begynde at spekulere i, hvad det handler om.”

“Vi lavede flere versioner. En helt klassisk med nærskud på video, men den, syntes vi, var lidt kedelig i forhold til hvor stor og spændende nyhed, vi syntes, det var. Så vi endte med den anden. Den er superkort, for den skal fungere godt på sociale medier. Vi skal bare have noget letafkodeligt og hurtigt.”

 

 

Mandag 23.45 er Jes Mortensen, Nicklas Bendtner, fotografen, FCK’s tekniske direktør og Director of Football Operations samlet på Bendtners agents kontor.

”Vi sidder samlet og følger med i, hvordan folk reagerer, da vi præsenterer skiftet med videoen på vores hjemmeside og sociale medier. Ekstra Bladet og B.T. sender transferprogrammer live, og det er ret sjovt at se, da det går breaking.”

”Jeg tager hjem og holder øje med tallene på sociale medier, hvordan vores fans reagerer, og hvordan det lander i medierne. Kører det den rigtige vej? Ikke at jeg kan gøre så meget ved det lige dér. Men det udvikler sig rimelig som forventet. Nicklas Bendtner er en mand og fodboldspiller, der deler vandene. Nogle bliver vildt begejstrede – nogle bliver rasende.”

 

Tirsdag 06.00:

”Nogle medier var gået hjem, da vi præsenterede skiftet, så anden bølge kommer tirsdag morgen.”

”Tirsdag er en planlægningsdag for, hvis ikke Ståle Solbakken havde siddet i Norge, havde vi lagt pressemødet tirsdag. Jeg snakker med journalister og forbereder pressemødet. Hvad skal vi have af billeder? Hvem skal vi have med? Hvad vil der blive spurgt om? Hvor kan vi være? Er pressevæggen oppe?”

“Nicklas Bendtner har en træning om onsdagen inden pressemøde, hvor vi forventer, at der vil komme mange fans og medier. Så det planlægger jeg også rent praktisk.”

 

Tirsdag 13.30:
”Vi har Nicklas Bendtner inde til interviews hos vores egne medier. Vi gemmer det, til pressemødet går i gang, så der er nyhedsværdi for journalisterne. Der bliver også skudt fotos og video i trøjen.”

“Resten af dagen bruger jeg meget tid på telefonen med journalister. Opmærksomheden har været massiv – ulig noget jeg har oplevet i min tid. Det har været supersjovt og spændende. Det er en branche hvor det går lynhurtigt nogle gange, det er jo derfor, man arbejder i FCK.”

 

 

Onsdag 8.30: Jes Mortensen møder Nicklas Bendtner og Ståle Solbakken på træningsanlægget.

”Vi snakker igennem, hvad skal der ske senere til træningen og pressemødet, og hvilke mediehenvendelser vi skal sige ja til. Jeg snakker med de journalister og fotografer, der begynder at komme til træningsanlægget og briefer de andre spillere om, at de gerne må tage sig tid til at snakke med medierne efter træningen.”

48 timer med Bendtner-hype 1 Nicklas Bendtners træning med FC København onsdag. Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Onsdag 12.15: Efter træningen tager Jes Mortensen tilbage til Parken.

“Jeg tjekker ting til pressemøde. Alt det tekniske og praktiske. Er der kaffe osv.”

”Der er vel 25-30 danske, norske og svenske journalister og lige så mange fotografer til pressemødet. Der er en stor kendisfaktor. Jeg synes, det er lykkedes rigtig godt. Jeg synes, vi har været ærlige, åbne, tilgængelige og svaret på spørgsmål – også de ikke så sjove.”

”Vi vidste godt, hans spritkørsel og voldsdom ville et tema. Det har ligget i luften længe, at han måske skulle til FC København på et tidspunkt, så vi har også allerede inden skiftet gjort os nogle tanker om, hvordan vi forholder os til det. Og han havde tænkt over, hvordan han ville gribe det an, når han blev spurgt om det.”

”Mange spørgsmål om det er jo rettet til Nicklas Bendtner. Der, hvor det kommer til os, er, om vi som klub kan ansætte en person, der er blevet dømt for vold. Og det har vi diskuteret frem og tilbage. Han har fået en dom, udstået sin straf og er på definition med på lige fod med os andre igen. Vi giver ham en chance og en mulighed.”

 

Onsdag 14.45-15.30 er der fotografering og 1-1 interviews med Nicklas Bendtner og Ståle Solbakken for fem udvalgte medier.

”Jeg laver en lidt brutal kalkule af, hvem der får 1-1 interviews. Vi kunne godt holde pressemøde hele dagen, men det vil rent praktisk være noget nær umuligt at få afviklet. Så dealen er, at man kan stille alle de spørgsmål, man vil, på pressemødet. Der er ingen bagkant. Der gik omkring 45 minutter, til folk holdt op med at række hånden op.”

”Efter pressemødet mødes Nicklas Bendtner, hans agent, nogle ansatte og jeg på kontoret og vender mødet. Så kører Nicklas hjem.”

 

Onsdag 18.30: Hjemme på matriklen

Jeg får set pressemødet igennem for at se, om der var noget, jeg missede, og ser på reaktionerne. Vi vil jo gerne have, at Bendtner og FCK er på manges læber. Vi lever jo af opmærksomhed, så det vil være en katastrofe, hvis folk ikke interesserer sig. Hvis man kigger på sociale medier og omtale, har det været vanvittigt, hvor meget historien har fyldt. Jeg synes, vi har fået skabt enorm interesse.”

En Infomediasøgning på Nicklas Bendtner og FCK viser flere end 700 artikler siden mandag. På Ritzau Scanpix ligger 102 fotos fra pressemødet og træningen onsdag.

2 Kommentarer

A. Thomas
6. SEPTEMBER 2019
Superinteressant Behind The Scenes. Takker
Camilla Schouw Broholm
6. SEPTEMBER 2019
Tak for et sjovt indblik.