Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:52 19.12.2023 Kerstin Bruun-Hansen

27 tillidsfolk i fælles opråb: Det her kan blive vores død

27 tillidsfolk i fælles opråb: Det her kan blive vores død

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Det kan få fatale konsekvenser for de regionale og lokale medier, at store landsdækkende mediehuse som JP/Politikens Hus og Berlingske Media har klaget over medieforliget til EU.

Sådan lyder budskabet i et fælles opråb fra i alt 27 redaktionelle tillidsrepræsentanter og stedfortrædere på de lokale og regionale medier.

I brevet skriver de 27 tillidsfolk fra blandt andet JFM, Nordjyske, Sjællandske Medier, Lolland-Falsters Folketidende og Radio4 direkte, at kravet fra de store landsdækkende mediehuse kan ende med at blive deres død.

”Mens vi kæmper for at overleve og fortsat levere uundværlig lokal journalistik, ser vi de landsdækkende medier have betydeligt flere ressourcer. Påstanden om, at medieaftalen er konkurrenceforvridende, har vi svært ved at få øje på,” lyder det i brevet.

De store mediehuse har sammen med blandt andet foreningen Nye Medier henvendt sig til EU, fordi de mener, at den nye medieaftales mediestøtteregler målrettet lokale- og regionale medier vil begunstige bestemte medier frem for andre og føre til skæve konkurrencevilkår.

Men afklaringen trækker ud som følge af en EU-godkendelse, der lader vente på sig.

”Hvis de landsdækkende medier fortsætter med deres klage til domstolene, efter at den er blevet behandlet i EU, er vi som tillidsrepræsentanter dybt bekymrede for, hvad fremtiden vil bringe,” skriver de 27 tillidsfolk i det fælles opråb.

Ifølge dem er det værste scenarie, at lokale og regionale medier må lukke, og at lokalsamfund vil stå uden en vigtig kilde til information og samfundsdebat. Sammen opfordrer de derfor de respektive mediehuse til at genoverveje deres beslutning.

SENESTE NYT

Flere nyheder