Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:16 09.05.2023 Morten Bjerregaard

Zetland vinder Folkets Journalistpris

Zetland vinder Folkets Journalistpris

Den digitale avis Zetland er dette år vinder af Folkets Journalistpris. Det skriver Frirummet, der uddeler prisen, i en pressemeddelelse.

En af årsagerne er, at Zetland er lykkedes med at nytænke journalistikken.

”Zetland viser dagligt, hvordan man kan bedrive en konstruktiv journalistik, der ikke alene afdækker problemer, men også peger på løsninger og inddrager danskerne i debatten om begge dele. For mange andre medier er den konstruktive journalistik noget, som bliver gjort lejlighedsvist, for eksempel under valgkampe eller særlige projekter. De redaktionelle ledere og medarbejdere på Zetland har demonstreret, hvordan det kan ske løbende og i forbindelse med alverdens emner,” lyder det i juryens begrundelse.

Selve prisen består af et kunstværk og 50.000 kroner og uddeles på grundlovsdag på Demokratifestivalen i Ollerup på Fyn.

Formålet med prisen er at fremhæve de gode eksempler på journalistik, der styrker den offentlige samtale. Derudover skal prisen inspirere mediebrugere – og særligt unge – til at forholde sig til, hvordan medier og journalister arbejder.

Det er anden gang, Frirummet uddeler Folkets Journalistpris. I 2022 gik prisen til et samarbejde mellem Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og TV 2 Fyn. Frirummet er et fælles initiativ mellem Friskolerne, Efterskolerne og Højskolerne.

SENESTE NYT

Flere nyheder