YouTube lancerer nyhedskanal

'Reporter" er navnet på en helt ny kanal fra YouTube med udgangspunkt i borgerjournalistik. Tanken er at lave en global web-tv-station baseret på brugernes bidrag. Og gerne fra professionelle.

'Reporter" er navnet på en helt ny kanal fra YouTube med udgangspunkt i borgerjournalistik. Tanken er at lave en global web-tv-station baseret på brugernes bidrag. Og gerne fra professionelle.

YouTube skaber nu rammerne for en helt ny kanal, der skal samle alle nyhedsindslag fra alverdens YouTube-brugere og wannabee-journalister. 'Reporter' hedder den nye kanal på YouTubes hjemmeside, hvor videoindslag fra både lokale og globale nyheder skal bringes.

YouTube har siden starten været baseret på bidrag fra ikke-professionelle brugere. Med den særlige Reporter-kanal går man et skridt videre og kategoriserer videoindslag, der specifikt ligner indholdet fra rigtige nyhedsstationer. Og YouTube anmoder ligefrem professionelle journalister om at bidrage.

»Hear Ye, Hear Ye: Calling all Reporters,« som det hedder i annonceringen fra YouTube.

Kanalen havde officielt premiere i fredags, men den optræder endnu ikke som kategori på sitet. I fremtiden vil Reporter kunne findes på YouTubes startside ved at klikke på "Channels" i den øverste linje. Her finder man eksempelvis allerede følgende kanaler: Comedian, Musician, Politician, Guru og snart altså også Reporter.

Og står det til YouTube, er håbet tillige, at også journaliststuderende bidrager til kanalen med deres egne ugentlige nyhedsindslag og nyhedsprogrammer. Derudover lægger YouTube op til, at almindelige borgere begynder at lave interview med deres lokale ledere og borgmestre, og at engagerede samfundsborgere giver sig i krig med produktionen af analyser og kommentarer til vigtige samfundstemaer, som har betydning for hele verden.

Er man aktiv bidragsyder til YouTube, kan man allerede nu ændre på sine private indstillinger, sådan at fremtidige produktioner fremover klassificeres under Reporter. Man går blot ind under My Profile og vælger "change channel type".

Mener man tilmed, at man har produceret noget, der ligner breaking news, så beder YouTube om, at man sender en besked direkte til mailboksen: CitizenNews@youtube.com, så indslaget eventuelt kan ryge på 'forsiden'.

Hør og se her YouTubes egen præsentation af Reporter

0 Kommentarer