Yngre kvinder stormer ind i DJ’s hovedbestyrelse

Ligestilling kommer med al sandsynlighed til at fylde endnu mere i debatten, når Hovedbestyrelsen fremover holder møder.Alle de fire kvinder, der stillede op til Journalistforbundets Hovedbestyre

Ligestilling kommer med al sandsynlighed til at fylde endnu mere i debatten, når Hovedbestyrelsen fremover holder møder.

Alle de fire kvinder, der stillede op til Journalistforbundets Hovedbestyrelse, strøg ind, som nogle af de mest populære kandidater. Da både formand Mogens Blicher Bjerregård og næstformand Fred Jacobsen var valgt med stående applaus på årets delegeretmøde i Dansk Journalistforbund, stemte de delegerede kvinderne ind i bestyrelsen med høje stemmetal.

Signe Terkelsen fik 212 stemmer, kun overgået af Lars Lindskov, der fik 215 stemmer. Sisse Sejr- Nørgaard havde lige som de fire andre kvinder, der blev valgt, også et godt valg. Hun er nu med sine 24 år den yngste kvinde i Hovedbestyrelsen.

»Jeg mener, at det er tiltrængt – ikke alene at der kommer flere kvinder, men også flere yngre kvinder i bestyrelsen. Bestyrelsen har manglet initiativ i forhold til de unge. Det har handlet meget om seniorpolitik og knap så meget om uddannelse og praktikforhold,« siger Sisse Sejr-Nørgaard, der håber, at der også ved næste valg kommer flere unge mænd i bestyrelsen.

Hun vil arbejde for, at der bliver mere ens vilkår for studerende og andre ansatte, så studerende for eksempel får bedre vilkår under barsel.

»Hvis vi allerede i praktiktiden får indarbejdet, at der skal være mere lige vilkår allerede i praktiktiden, giver det bedre mulighed for lige vilkår senere,« siger hun.

Formand Mogens Blicher Bjerregård er glad for, at det gik godt for kvinderne til valget.

»Jeg tror, det er vigtigt, at vi arbejder på, at der kommer mere kønsmæssig ligestilling i Hovedbestyrelsen. I alle udvalg har det stor betydning, at der er ligevægt. Vi har forskellige tilgange til de beslutninger, der skal træffes. Det er både godt og sundt og med til at kvalificere beslutningerne,« siger han.

På spørgsmålet, om han føler, at kvinderne puster ham i nakken, svarer han: »Forhåbentligt da.«

Hovedbestyrelsen består nu ud over formanden og næstformanden af Lars Lindskov, Signe Terkelsen, Didde Elnif, Signe Sejr-Nørgaard, René Simmel, Antoinette Kordic, Morten Uhrenholdt, Peter Thornvig, Morten Bergholt, Villy Dall, Per Roholt, John Jacobsen og Lars Stadsholt.

0 Kommentarer