Yndlingsord: Ridelærer

Som fodboldkommentator får jeg indimellem et usædvanligt ord tildelt, som jeg skal prøve at flette ind i min fodboldkommentering. Jeg kan ikke fortælle, hvem der giver mig ordet. Det er en slags hemmelig agent, som udfordrer mig. Hvis det lykkes at sige ordet, får jeg et point, hvis det ikke lykkes, går pointet til ham.

Et af de første ord, jeg fik, var ”ridelærer”. Det var under VM i fodbold i Tyskland, hvor Togo skulle spille mod Sydkorea – en kamp, som var udfordrende nok i forvejen at kommentere.

På et tidspunkt i kampen kom det pludselig til mig, at jeg kunne bruge ridelærer til at beskrive Togos farverige træner, schweizeren Otto Pfister, der stod med skjorten knappet op til tredjenederste knap og lignede en blanding af Sean Connery i filmen Medicine Man og en ridelærer af den mere dubiøse type.

Jeg får ofte ordene få minutter før kampen, så jeg har ikke tid til at forberede mig. Men det interessante er, at det faktisk har vist sig at være et kreativt benspænd, der udfordrer mig sprogligt til ikke at bruge de sædvanlige ord.

Andreas Kraul, sportsjournalist og kommentator i DR. Fortalt til jakob albrecht

DR: Bjarne Bergius Hermansen
 

0 Kommentarer