Yndlingsord: Rar

Ordet ’rar’ gør mig varm om hjertet. Det er som at tage en stor lun trøje på, som ikke kradser, og sætte sig i en sofa med en kop te og sin yndlingsserie. Ordet favner for mig en række positive værdier, som jeg har i mit liv, siger Camilla Momme.

Når jeg bruger prædikatet på en person, er det i betydningen ’et godt menneske’. Vi bruger nok ordet meget i min familie; min mor ved instinktivt, hvad jeg mener, når jeg fortæller, at jeg har mødt et rart menneske. Desværre er det, som om ordet ofte misforstås.

Nu har jeg været i et lykkeligt parforhold i 10 år, men da jeg befandt mig på datingscenen og formastede mig til at fortælle en mand, at han var det rareste menneske, så han helt forkert ud i ansigtet. Det gik op for mig, at det blev modtaget, som om jeg havde sagt, at han var lidt umandig. Eller skvattet. For hyggelig til denne verden. At han havde mere morfar- end kærestepotentiale.
Helt galt gik det, når jeg forsøgte at forklare, at det i virkeligheden var det bedste, jeg kunne sige til nogen.

Derfor blev jeg lidt håndsky i forhold til at bruge det. Fik sågar lyst til at slå det op.
Politikens Nudansk Ordbog definerer rar således: ”Et behageligt og vindende væsen = flink, venlig, godhjertet.”
Det er jo præcis det, jeg mener. Synes folk i dag ikke, at det er fedt at være rar?

Det er med tiden gået op for mig, at jeg bruger rart om tøj på samme måde som om mennesker. Tøj skal være rart, hvis det skal bestå hos mig. Det duer ikke, hvis det bare er smart. Jeg vil slå et slag for rar – måtte vi få meget mere af det i vores hverdag.

Fortalt til Christine Elisabeth Møller


Camilla Momme, stifter og redaktør på Curvesahead.dk og ejer af webbureauet MomKom.dk – foto: Knirke Egede

0 Kommentarer