Det er engelsk, I know. Og jeg har sjældent en logisk anledning og absolut ingen naturlig forudsætning for at vælge et engelsk ord frem for alle de danske alternativer.
Lige bortset fra, at de danske desværre er no go. For hvem ved deres fulde 2014 ville anvende så håbløst gammeldags et ord som pragtfuldt? Eller formidabelt, storslået, henrivende, bedårende, brillant?
Jeg ville ønske, at jeg ville. Når jeg ikke bruger 'splendid' som dække for de pompøse ord, jeg meget hellere ville bruge, ja, så bruger jeg ofte tarvelige stand ins som vildt sød, mega flot, totalt smuk eller – hvis jeg var 13 – psyko klog.
Men hvorfor erstatte så glimrende og i sig selv maxgradbøjede danske ord som pragtfuld med tynde alternativer, der kræver en halv opremsning, før man har dokumenteret, hvor helt vildt super fed den koncert, artikel, veninde, rubrik, joke eller kilde var?
Jeg synes, at jeg har nogle formidable nye kolleger, en brillant chef, en henrivende kone og ofte vidunderlige børn. De er også ’super skønne’. Men det er alt jo, hvis jeg kigger mine sms'er efter.
Jeg har det sådan, at jeg med det samme kan lide folk, der faktisk bruger de der uddaterede ord. De bliver selv så grandiose.
Line Felholt, sundhedsjournalist på Politiken. Fortalt til Christine Elisabeth Møller
Foto: privat
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.