Yndlingsord: Frydefuldt

Jeg talte en dag med nogle kolleger om, hvad det er, der er så særligt ved at være fotograf. Vi kom frem til, at det jo er, når det der ’ekstra’ sker; det ekstra, som man ikke kan forberede sig på

Ditte Valente er freelance fotojournalist, underviser og næstformand i Pressefotografforbundet. Foto: Jacob Ehrbahn

En bevægende og helt fysisk oplevelse af, at: Dér var det! Som at tage en rutsjetur med armene over hovedet. Nogle ville kalde det magisk, men frydefuldt beskriver det meget bedre. Jeg er nok lidt en romantiker, og for mig tilfører det gammeldags ord frydefuldt lidt ekstra flavour til fornemmelsen.
Sidste år i februar var jeg så heldig at blive sendt til Københavns Zoo for at fotografere isbjørnenes nye vandanlæg med besked om at give den fuld gas. Jeg er ikke specielt vild med dyr, men det endte med at blive en fantastisk oplevelse, og jeg hvinede frydefuldt gennem samfulde 40 minutter. De normalt dovne, tisgule og vintertunge bjørne blev i vandet til nysgerrige, vægtløse og legende dyr. Ikke nuttede, men skræmmende og eminent spændstige. Da den største han – med en pote på størrelse med min overkrop – kom svømmende lige imod mig, var det et frydefuldt øjeblik. Der var noget på spil. En helt uventet kontakt med et dyr i dets egne omgivelser. Selv et år efter bliver folk ved med at kontakte mig og vil købe det billede. 

– Fortalt til Christine Elisabeth Møller

0 Kommentarer