Yndlingsord: Drone

"Det er svært ikke at trække o'et ud, når man siger drone. Drooone." - Mikkel Arre er journalist på djøfbladet og musikskribent hos Undertoner og Passive/Aggressive.

Det er meget tilfredsstillende, at ordet lyder som det, det betegner inden for musik: En langstrakt gentagelse af den samme tone eller klang. Gennem de 12 år, jeg har anmeldt plader og koncerter, må det være et af de udtryk, jeg har brugt mest.

Strygere i evigt svæv. Rungende sang spændt ud i et højloftet rum. Stars of the Lids varme guitartoner, der svulmer, omslutter, trækker sig sammen, resonerer dybt med min ellers vage forestilling om skønhed. Alt dét ligger i ordet, når jeg hører det. Drooone.

Nogle gange kan den politiske kommunikation fra de organisationer, som jeg følger i mit arbejde, også minde om drone, om end i en mere kalkuleret form.

Med den daglige nyhedsstrøm som afsæt bliver de samme budskaber gentaget og gentaget og gentaget. Vææækst. Produktiviteeet. Streeess. Fleksibiliteeet. Innovatiooon.

Her er kunsten at kunne lytte og læse så omhyggeligt, at man kan fornemme, hvornår de bittesmå løbende ændringer i dronerne fører til nye samklange eller disharmonier. Det øver jeg mig til stadighed i.

– Mikkel Arre, journalist på djøfbladet og musikskribent hos Undertoner og Passive/Aggressive. – foto: Privat

Fortalt til Christine Elisabeth Møller

0 Kommentarer