Wulffmorgenthaler indgår aftale med USA’s største tegneserieagentur

Wulffmorgenthaler og Universal Uclick har indgået et 5-årigt samarbejde med mulighed for forlængelse

Det er 10 år siden, Mikael Wulff og Anders Morgenthaler begyndte at lave en tegneseriestribe og otte år, siden den kom på bagsiden af Politiken. Siden da har den spredt sig ud til de største aviser i Sverige, Norge, Finland og Tyskland. Og nu er Wulffmorgenthaler klar til USA, skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Wulffmorgenthaler har truffet aftale med det amerikanske selskab Universal Uclick om, at selskabet skal repræsentere og sælge striben til aviser og digitale platforme i USA og resten af verden. Universal Uclicks mest berømte striber er Doonesbury, Ziggy og Garfield.

"Vores ambition har fra begyndelsen været at lave ting, der både kan have et publikum i Danmark og i udlandet, så på den måde er denne aftale en stor ting for os. USA er al moderne underholdnings moder. Det er hjemstedet for mange af de film og tv-serier og den musik, vi lyttede til, da vi voksede op og som formede os – og derfor har vi altid stræbt efter også at kunne gøre os gældende på den amerikanske bane," siger Mikael Wulff ifølge pressemeddelelsen fra Have Kommunikation.

Præsidenten for Universal Uclick, John Glynn, udtaler følgende:

"Da jeg første gang læste Wulffmorgenthaler, følte jeg at en ordentligt kleppert med store støvler trampede på min funny bone. På en god måde, naturligvis. Grinene kom hurtigt og i store mængder, og jeg vidste øjeblikkeligt, at Mikael og Anders har mere talent i deres fingerspidser end et helt lokale fuld af ordinære tegneserieskabere. Lad mig sige det klart: Det betyder ikke noget, om du læser deres striber på en café i Skandinavien, eller mens du wrestler en haj i farvandet omkring Florida, eller i et boliviansk fængsel – du kommer til at grine uanset hvad. Wulffmorgenthalers tegneseriestriber taler nemlig et internationalt sprog: Latterens. Og vi glæder os til at være med til at sprede dem til hele verden."

I udlandet kendes Wulffmorgenthaler under navnet Wumo. Wumo trykkes i øjeblikket i Aftonbladet i Sverige, VG i Norge, Helsingin Sanomat i Finland, Die Welt i Tyskland og online i De Telegraaf i Holland.

0 Kommentarer