Wozniacki forlanger penge for interview

25.000 kroner. Det er prisen for et interview med Danmarks største kvindelige sportsstjerne, den 18-årige tennisspiller Caroline Wozniacki. Hendes bagmænd skal også godkende, at sponsornavne er tydelige nok på billederne.

25.000 kroner. Det er prisen for et interview med Danmarks største kvindelige sportsstjerne, den 18-årige tennisspiller Caroline Wozniacki. Hendes bagmænd skal også godkende, at sponsornavne er tydelige nok på billederne.Mellem jul og nytår modtog freelancejournalist Jakob Schultz en mail fra tennisspilleren Caroline Wozniackis sportsmanagement.
Af mailen fremgår det, at "Caroline Wozniacki gerne stiller op til interviews", men det er kun medier, der er parat til at betale 25.000 kroner, som får interviews med tennissstjernen.
"Caroline bliver nødt til at prioritere den knappe fritid, hun har til rådighed, og der er omkostninger forbundet med at koordinere og være til rådighed i forhold til hendes karriere," hedder det i mailen fra Nordic Sports Group.
Freelancejournalist Jakob Schultz fra Odense, der modtog mailen, siger til fagbladet Journalisten, at han ville stille Caroline Wozniacki 10 korte spørgsmål per mail eller telefon til et månedsmagasin. Han kan som freelancer ikke finde 25.000 kroner i sit budget – og finder det rent principielt uhørt at forlange sådan et beløb.
»Hendes sponsorer, der betaler for at få eksponeret deres navn, kan heller ikke være interesseret i sådan en aftale,« siger Jakob Schultz til fagbladet Journalisten.
Mikkel Nissen, administrerende direktør i Nordic Sports Group, præciserer, at reglerne gælder større artikler i livsstilblade – ikke hurtige kommentarer, som Caroline Wozniacki kan give uden at rejse. Det var derfor en fejl, at Jakob Schultz fik at vide, at han skulle betale. De store livsstilsmagasiner som for eksempel Eurowoman slipper imidlertid ikke for at betale for interviews og fotoserier.
»Der ligger en halv dags arbejde i det og nogle transportomkostninger,« siger Mikkel Nissen.

Læs hele magasinartiklen her.

2 Kommentarer

Henrik Nielsen
27. JANUAR 2009
Re: Wozniacki forlanger penge for interview
I forbindelse med Journalistens artikel om Caroline Wozniacki udtaler næstformanden for de Danske Sportsjournalister, Andreas Kraul:
"Hun risikerer, at de seriøse medier bliver irriterede over at skulle arbejde med hende, og hun står tilbage med M! og SE og HØR"...
Kære Andreas - din post taget i betragtning, så forstår jeg ikke helt din manglende respekt for dine kollegaer.
Journalisterne på SE og HØR er rent faktisk også medlem af det meget fine journalistforbund og en lille håndfuld endda medlemmer af det meget agtværdige Danske Sportsjournalister.
Vi kan bare ikke alle sammen leve af hændervridende mikrofon-holderi for licensbetalte midler...