World Press Photo-vinder fanget i snyd

En af årets prisvindere ved fotokonkurrence World Press Photo er nu blevet diskvalificeret, fordi et af hans billeder var manipuleret.

En af årets prisvindere ved fotokonkurrence World Press Photo er nu blevet diskvalificeret, fordi et af hans billeder var manipuleret.

Det blev til en tredjepræmie i World Press Photo i kategorien 'Sports Feature' for fotografen Stepan Rudik. Han vandt for sine sort-hvide billeder af Street Fighting i Ukraine.

Men glæden var kortvarig, for han fik kun lov at beholde prisen i to uger. I går meldte World Press Photo ud, at de havde gennemgået Stepan Rudiks råfiler og sammenlignet med de indsendte billeder. Her blev det klart, at fotografen havde ændret på et af billederne.

Det er i strid med World Press Photos retningslinjer at manipulere med de indsendte billeder, og derfor får Stepan Rudik frataget sin pris, og billederne er nu fjernet fra vindergalleriet på hjemmesiden.

Petapixel.com har fået det originale billede fra fotografen, så verden nu kan se forskellen. Det indsendte billede af kraftigt beskåret og redigeret, men det er ikke i sig selv nok til en diskvalificering. Under bokserens hånd tittede et lille stykke fod frem, der tilhører manden i baggrunden. Fotografen valgte at fjerne foden, men det har altså ikke vist sig som en smart beslutning.

0 Kommentarer