World Press Photo lukker i Beirut efter protester

World Press Photo er blevet presset til at lukke udstillingen i Beirut efter protester i gaderne over en fotoserie af en israelsk fotograf. Se serien her.

World Press Photo er blevet presset til at lukke udstillingen i Beirut efter protester i gaderne over en fotoserie af en israelsk fotograf. Se serien her.
Traditionen byder, at den internationale fotokonkurrence World Press Photo udstiller vinderne hvert år – rundt omkring i verden. Men i år har arrangørerne måttet lukke udstillingen i Beirut, Libanon.

Det skriver Press Gazette.

Årsagen er, at arrangørerne frygter for gæsternes sikkerhed. Der har været protester i gaderne i Beirut, fordi demonstranter er utilfredse med, at den israelske fotojournalist Amit Sha'al udstiller en række fotos fra Israel.

Amit Sha'al har vundet tredjeprisen i kategorien 'kunst og underholdning' for en fotoserie af gader, bygninger og monumenter i Israel, som han sammenholder med gamle sort-hvide fotos.

Arrangørerne har nægtet at fjerne Sha'als værker og har i stedet lukket hele udstillingen ned 10 dage før tid. Ifølge lederen af World Press Photo, Michiel Munneke, ville det være censur at pille enkelte værker ud af udstillingen.

»I dette tilfælde var det at lukke udstillingen den eneste udvej, så vi kunne forblive tro mod vores princip om at fremme informationsfriheden. Vi beklager, at vi ikke havde andet valg, og vi håber, at vi igen kan bringe vores udstilling til Libanon snart,« siger Michiel Munneke i en pressemeddelelse.

Libanon og Israel er officielt i krig. Men Amit Sha'al understreger over for Associated Press, at han ikke har haft til hensigt at politisere med sine fotos.

»Jeg har ikke til hensigt at repræsentere Israel eller de israelske politikker, hvoraf jeg personligt er uenig i flere af dem,« siger Amit Sha'al til AP.

Du kan se alle vinderbillederne her.

Og du kan se de kontroversielle fotos fra Israel her.

0 Kommentarer