Winther pegede på Jægerkorpset, men afviser nu

Først kunne DR Nyheder afspille et lydklip, hvor Jacob Winther siger, at lækagen kom fra Jægerkorpset. Nu afviser han historien og kalder det en fodfejl. (Opdateret)

Først kunne DR Nyheder afspille et lydklip, hvor Jacob Winther siger, at lækagen kom fra Jægerkorpset. Nu afviser han historien og kalder det en fodfejl. (Opdateret)

Forvirringen i lækagesagen når her til aften hidtil usete højder. Først kunne DR Nyheder dokumentere, at Jacob Winther i et interview i oktober sidste år sagde, at det var Jægerkorpset selv, der lækkede fortrolige oplysninger til TV 2.

»TV2 siger til mig – at de har fået den oppe fra Jægerkorpset,« siger Jacob Winther I følge DR Nyheder.

Nu tager sagen endnu en drejning. Over for Ekstrabladet.dk afviser Jacob Winther, at han ved, hvor lækagen stammer fra.

»Hvis jeg har givet indtryk af, at jeg havde kendskab til, hvor lækagen stammer fra, så er det en klar fodfejl fra min side. Det skal jeg beklage. For jeg vidste ikke – og ved ikke – hvorfra lækagen stammer,« siger Jacob Winther til ekstrabladet.dk

Jacob Winther forklarer sin fejl med, at han var på ferie, da han i oktober fik opkaldet fra DR Nyheder.

»Jeg var på ferie, da en journalist fra DR-magasinet '21 Søndag' ringer. Jeg får indtryk af, at der er tale om en baggrundssamtale, og ikke et interview, der båndes. Samtalen handler om sagen om den arabiske oversættelse af Jægerbogen. Langt inde i samtalen begynder journalisten at snakke om den gamle sag tilbage fra 2007. Jeg står under samtalen ved en swimmingpool og er ikke videre koncentreret. Samtalen fandt sted helt tilbage i oktober måned. Det hører med i bedømmelsen, men som sagt: Jeg har begået en fodfejl, og jeg beklager« siger Jacob Winther.

Den undskyldning betyder ikke meget for Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby, der bestemt ikke bryder sig om Jacob Winthers optræden i sagen.

»Det er spin af værste skuffe. En undskyldning er ikke nok. Nu må vi have en tilbundsgående undersøgelse af hele lækage-affæren. Forsvarsminister Søren Gade står med et kæmpemæssigt troværdighedsproblem,« siger John Dyrby til Ekstrabladet.dk

2 Kommentarer

Jan Eskildsen
12. FEBRUAR 2010
Re: Winther pegede på Jægerkorpset, men afviser nu

Kære Johs.

Jeg er bange for, at den er blevet helt væk.

Men fik den pågående og stædige DR journalist ikke Winther i gyngen ved at han faktisk bekræftede noget, som han ikke kunne vide, om DR vidste?

 

Johs Krarup
12. FEBRUAR 2010
Re: Winther pegede på Jægerkorpset, men afviser nu

Hvilket medie dækker denn sag journalistisk?? Det er skammeligt at se, at når en af Jakob Winthers venner - Jarl Cordua - under journalistisk dække angiver en kilde i DR, så bliver det pludselig til sandheden hos DR, Berlingse og sikkert andre under dæke af et citat fra Ritzau..... Hvor er den kritiske sans blevet af??

Johs Krarup