Wichmann: TV 2 Radio lukker og slukker

Alle ansatte på TV 2 Radio blev i dag afskediget, men stationen sender alligevel fuldt program et døgn endnu.

Alle ansatte på TV 2 Radio blev i dag afskediget, men stationen sender alligevel fuldt program et døgn endnu.

Først kunne det med lidt god vilje afskrives som løse rygter i Ekstra Bladet. Men efter TV 2s bestyrelsesmøde blev medarbejderne på TV 2 Radio orienteret om, at formiddagsavisen havde ret: Alle ansatte blev afskediget.

Det var et hårdt slag. Hårdere end radiovært Ricco Wichmann havde forestillet sig. Alligevel har de ansatte valgt at holde kanalen kørende et døgn endnu.

»Vi sender fuldt program i morgen indtil klokken 17, så alle programmer får deres afsluttende tur i manegen,« siger Ricco Wichmann til Journalisten.dk.

– Hvorfor har I valgt at arbejde videre et døgn endnu?

»Det er egentlig noget, vi besluttede på et fællesmøde. Det kommer sig nok af, at vi hele tiden har haft fokus på vores lyttere. Hver dag får vi mange positive mails, så man må formode, at uanset om det har været mange eller få, så er der nogle, der har fulgt os tæt. Og dem skylder vi at sige ordentligt farvel. Nu skal det ikke blive tuderadio, men vi vil gerne lige ind og vende og sige tak for nu. I mit program "Wichmann & Bonuseffekten" sender vi vores faste elementer, nogle sange og så noget specifikt på, at vi lukker.«

– Nu siger du, at I lukker, men det har Merete Eldrup og Lars Liebst jo lige sagt, at I ikke gør.

»Det gør vi da. Vi lukker og slukker og holder afskedsfest i morgen.«

– Hvordan er stemningen lige nu? At dømme efter lydene i baggrunden formår I trods alt at holde humøret oppe.

»Det er, fordi man ikke kan høre folk, der græder. Der er serveret øl, og jeg kan se en Gammel Dansk herfra … næ, det er Lars Daneskov. Det er vel en form for overlevelsesmekanisme, du ved, galgenhumor. Men personligt kan jeg sige, at det har slået meget hårdere, end jeg havde troet.«

TV 2 Radios medarbejdere mødes i aften for at tale situationen igennem over en middag.

0 Kommentarer