Werge: »Kreds 4-formand vrøvler«

Næstformanden i DJ har det fint med kritik. De personlige angreb fra John Lykkegaard, formand i Kreds 4, kalder Lars Werge for »interessante …«

Skulle? Skulle ikke? Debatten om Dansk Journalistforbunds (DJ) manglende økonomiske støtte til sidste uges demonstration mod offentlighedsloven buldrer af sted.

Seneste skud mod DJ blev leveret i morges, da bestyrelsen i Kreds 4 sendte et åbent brev til forbundet.

 Hvad er din reaktion på, at der kommer endnu en kritik af FU?

»Jamen, jeg har takket for brevet og kvitteret for modtagelsen. Det er jo fint. Som jeg sagde forleden – alle er velkomne til at kontakte os med kritik. Det er fint,« siger næstformanden i DJ, Lars Werge, til Journalisten.

Dele af kritikken – både i brevet og i en artikel her på Journalisten – blev rettet personligt mod Lars Werge. For eksempel mener John Lykkegaard – formand i Kreds 4 – at Lars Werge før FU-mødet var klar til at støtte demonstrationen mod offentlighedsloven økonomisk.

»Jeg ved ikke, hvilken baggrund John Lykkegaard har for at udtale sig om et møde, han ikke har været med til. Blandt andet derfor synes jeg, at kritikken er noget vrøvl. Men det må stå folk frit for, hvad de siger. Det står også mig frit for at karakterisere det som vrøvl.«

Kreds 4 skriver i brevet, at du allerede var orienteret om ansøgningen inden FU-mødet – og du var positivt indstillet med hensyn til at give støtte. Hvorfor ændrer du mening?

»Jeg har ikke ændret mening. Jeg holdt møde med gruppen, der stod for demonstrationen, et par dage før delegeretmødet, hvor jeg bad dem om at komme med noget mere konkret. Jeg var indstillet positivt over for, at de skulle arbejde videre med arrangementet. De sagde, at de nok havde brug for økonomisk støtte, hvorfor jeg forklarede dem forretningsudvalgets arbejdsgang. Jeg kan ikke bestemme, hvad FU vil støtte. Om jeg har ændret mening eller ej, aner John Lykkegaard ikke en klap om. Jeg har ikke på noget tidspunkt givet udtryk for, hvad min holdning var. Jeg tager stilling, da ansøgningen kommer.«

Lars Werge bliver stille et øjeblik.        

»Jeg synes, at niveauet fra John Lykkegaard og Kreds 4’s bestyrelse er interessant.«

På hvilken måde?

»Det kan man selv konkludere. Altså, jeg mener … det er interessant, at de vælger at køre den her sag op. Jeg kan tale nok så meget om, at jeg ikke synes, der skal være intern modstand i forbundet på baggrund af den her sag, der jo netop har samlet forbundet.«

»Vi har haft lydhørhed på Christiansborg … men det kan jeg jo også forstå på Kreds 4, at vi skal skrue ned for. DJ har med debatindlæg, hjælp og inputs, ideudvikling etc. spillet en central rolle i hele det her forløb. Hele foråret har været præget af diskussion om offentlighedsloven, hvor DJ har spillet en meget central rolle. Så at sige, at vi ikke kører i samme retning, er noget vrøvl.«

John Lykkegaard siger til Journalisten: ”Før et delegeret møde kan alt lade sig gøre … efter mødet – hvor der er lang tid til næste valg – er det ofte lidt sværere at finde fælles fodslag.” Hvad er din kommentar?

»Det er noget vrøvl. Men hvis John Lykkegaard synes det, er han velkommen til at ringe, skrive og invitere mig til møder, som vi har gjort før. Jeg tager meget gerne til Aarhus og taler meget gerne med ham, når han er i København. Det kan ikke komme som en overraskelse for John Lykkegaard, at jeg er en mand, der gerne vil i dialog. Det er ikke en dialog, når man begynder at anklage mig … hvis han havde sagt det til mit ansigt, kunne vi have talt om det. Men det har han ikke. Og det siger noget om niveauet.«

Du kan læse hele brevet fra Kreds 4 i bunden af artiklen her.

4 Kommentarer

Lars Werge
21. MAJ 2013
Det sidste. Oprindelig var
Det sidste. Oprindelig var demonstrationen planlagt til d 8., og jeg havde givet taler-tilsagn. Men d. 7. (mener jeg, det var) fik jeg at vide, at den var flyttet t 15. Dermed var jeg forhindret pga EFJ.
Jeg har ikke ændret holdning i f t offentlighedsloven, men har forholdt mig til en ansøgning i FU. DJ har samarbejdet med arrangørerne i mindre omfang, bl a med tryk af T-shirts.
Ulla Gunge Hansen
21. MAJ 2013
Jeg tror, der hersker stor
Jeg tror, der hersker stor forvirring blandt medlemmerne om, hvad dit standpunkt egentlig er, Lars. Først stemmer du sammen med et enigt forretningsudvalg imod støtten til demonstrationen mod offentlighedsloven. Få dage efter ser man dig løbe i en t-shirt med det protestlogo, som stammer fra den demo, du ikke ville være med til at støtte økonomisk. Samtidig tror jeg, at folk er forvirrede i forhold til dit afslag på at tale ved demonstrationen. Skyldtes afslaget, at du ikke vil støtte "aktivisme", som FU's afslag på støtten lød på? Eller var det, som du kort før demonstrationen skrev her på FB, fordi du skulle til Europæiske Journalistforbunds generalforsamling?
Bodil Rohde
21. MAJ 2013
Som mange andre troede jeg,
Som mange andre troede jeg, at Dansk Journalistforbunds forretningsudvalg, FU, støttede demonstrationen mod offentlighedsloven, og er blevet grimt overrasket over de oplysninger, der nu er kommet frem.

Jeg kan godt forstå, at der var folk på Slotspladsen, som troede, at DJ stod bag. Det er også den opfattelse, jeg fået i DJs egne medier.

Men det passer jo ikke.

Vi oplever ovenikøbet en næstformand i DJ, som tillader sig at mistænkeliggøre formanden for en af landets største DJ-kredse, - det er Kreds 4, - fordi han bringer nogle konkrete oplysninger.

Man kan undre sig over, hvorfor DJs formand ikke har fundet det passende at svare. Ikke mindst, fordi der åbenbart på Gl. Strand er dømt fløjkrig, fordi medlemmer, kredse og DRs medarbejderforening nu er uenige med DJs FU-medlemmer.

Venlig hilsen
Bodil RohdeBodil Rohde
21. MAJ 2013
Som mange andre troede jeg,
Som mange andre troede jeg, at Dansk Journalistforbunds forretningsudvalg, FU, støttede demonstrationen mod offentlighedsloven, og er blevet grimt overrasket over de oplysninger, der nu er kommet frem.

Jeg kan godt forstå, at der var folk på Slotspladsen, som troede, at DJ stod bag. Det er også den opfattelse, jeg fået i DJs egne medier.

Men det passer jo ikke.

Vi oplever ovenikøbet en næstformand i DJ, som tillader sig at mistænkeliggøre formanden for en af landets største DJ-kredse, - det er Kreds 4, - fordi han bringer nogle konkrete oplysninger.

Man kan undre sig over, hvorfor DJs formand ikke har fundet det passende at svare. Ikke mindst, fordi der åbenbart på Gl. Strand er dømt fløjkrig, fordi medlemmer, kredse og DRs medarbejderforening nu er uenige med DJs FU-medlemmer.

Venlig hilsen
Bodil Rohde