Werge: Ingen skal tvinges til at deltage i chikane-undersøgelse

DJ’s formand Lars Werge opfordrer alle nuværende og tidligere ansatte med viden om chikane i forbundet til at deltage i den eksterne advokatundersøgelse. Han beklager desuden, at ledelsen i første omgang var så afvisende over for anklagerne: ”Det var dumt og hovedløst”

I går offentliggjorde Dansk Journalistforbund kommissoriet for den uvildige undersøgelse, som advokat Karen-Margrethe Schebye skal stå for.

Hun skal undersøge sagen, hvor to tidligere studentermedhjælpere har fortalt, at de oplevede seksuelle krænkelser i DJ. Det skal i første omgang ske ved at tale med de to krænkede selv.

”Derfra tager jeg så fat i, hvem de forklarer mig, at de har talt med, og hvem de mener kan have set noget,” sagde Karen-Margrethe Schebye i går til Journalisten.

DJ’s formand Lars Werge uddyber, at alle nuværende og tidligere ansatte med konkret viden eller kendskab til forhold, der ligger inden for kommissoriets rammer, kan deltage i undersøgelsen:

”Hvis man tror, man har noget, skal man gå til hende. Og så må hun afgøre, om den viden er af en karakter, som gør, at det skal inddrages. Jeg går også ud fra, hun også selv tager kontakt til nogle,” siger han.

Vil I tvinge nogen til at medvirke?

”Nej. Men vi vil opfordre med alt, hvad vi kan, til at man deltager i undersøgelsen,” siger Lars Werge.

Undersøgeren har fået oplysninger om tidligere ansatte

Lars Werge understreger, at han selv vil holde sig så langt væk fra undersøgelsen som muligt. Derfor er det også helt op til DJ's undersøger at vurdere, om tidligere DJ-ansatte skal kontaktes og opfordres til at deltage.

”Jeg kommer ikke til at gøre det. Men jeg er sikker på, at rigtig mange, også tidligere medarbejdere, er opmærksomme på sagen og undersøgelsen. Så forhåbentlig får de selv øje på den mulighed, der nu er for at deltage,” siger han.

Kunne det ikke være en idé at kontakte alle tidligere medarbejdere siden 2009 og gøre dem opmærksom på undersøgelsen?

”Det er mit indtryk, at undersøgeren har fået en masse oplysninger om, hvem der har været ansat, og hvornår. Og jeg har fuld tillid til, at hun har styr på processen,” siger formanden.

Beklager skråsikre udtalelser 

Formandskabet har meldt ud, at det ikke vil udtale sig i pressen om sagen, nu hvor undersøgelsen er sat i gang.

Hvordan vil du evaluere jeres håndtering af denne sag indtil nu?

”Jeg har jo udtrykt beklagelse over de udtalelser, jeg kom med i begyndelsen af hele det her forløb. Den beklagelse står jeg i den grad ved,” siger Lars Werge.

Han henviser blandt andet til, at han på forbundets hjemmeside onsdag udtalte, at han begik en stor fejl ved at udtale sig så skråsikkert om, at der ikke er en sexistisk kultur i DJ, og at han ikke troede, at der havde fundet sexchikane sted.

”Det var dumt og hovedløst at sige sådan. Det er ikke en måde at møde folks oplevelse på, som de kan have haft svært ved at komme frem med. Det har jeg lært meget af,” siger han til Journalisten.

På forbundets hjemmeside udtaler formanden, at han ville ønske, han kunne lave sine første skråsikre udtalelser om:

”Det har været med til at give vore medlemmer og alle andre et indtryk af en formand, der var arrogant og selvtilstrækkelig,” siger Lars Werge. 

0 Kommentarer