Weekendavisen: Avis i kærlighed

Antropologen Anne Knudsen overtager pladsen som chefredaktør på Weekendavisen efter Peter Wivels overgang til Berlingske Tidende.

Antropologen Anne Knudsen overtager pladsen som chefredaktør på Weekendavisen efter Peter Wivels overgang til Berlingske Tidende.

»Når du arbejder et sted, som du virkelig går ind for, så har du også en forpligtelse til at yde din skærv,« siger Anne Knudsen, der har været tilknyttet Weekendavisen siden 1992, afbrudt af korte ophold som kronikredaktør på Politiken og journalist på DR2's »Før deadline«.

»Og desuden – når man selv sidder i stolen, så er man jo også sikker på, at der ikke sidder en idiot – vi skulle jo have ny chef under alle omstændigheder,« tilføjer en grinende Anne Knudsen, der tænkte sig om i tre dage, da hun i begyndelsen af august fik budet.

»Jeg har jo aldrig haft den slags ambitioner. Jeg interesserer mig for indhold og er bedøvende ligeglad med hvad stillingen hedder. Der skal være til huslejen og et glas rødvin i ny og næ, men ellers …«.

Læserne skal da heller ikke forvente de store umiddelbare revolutioner på avisen. Hvorfor ændre en succes, lyder Anne Knudsens devise.

»Det skulle da være for at pleje sin forfængelighed og jeg har fået tilstrækkelig til min forfængelighed. Jeg har tænkt mig at fortsætte som om intet var hændt,« siger hun og understreger dog, at avisen heller ikke er et museum – der skal udvikling til, men ikke for udviklingens egen skyld.

– Hvad sagde du, da du tiltrådte?

»Jeg sagde, at jeg ville fortsætte med at elske dem højt. Og hvis de ville være søde at hjælpe mig med at lave den her avis, så storartet som den er, så ville jeg være glad.«

0 Kommentarer