Webcam-dom i Landsretten

  VÅGEBLUS. El-installatør Peter Jensen fra Læsø tabte første slag om sit webcam ved byretten i Frederikshavn. Men da sagen er principiel, har han nu fået lov af procesbevillingsnævnet til at anke dommen til Landsretten:»Det glæder jeg mig selvfølgelig over, og så håber jeg på, de er mere fornuftige i Vestre Landsret end i byretten i Frederikshavn,« siger Peter Jensen.

VÅGEBLUS. El-installatør Peter Jensen fra Læsø tabte første slag om sit webcam ved byretten i Frederikshavn. Men da sagen er principiel, har han nu fået lov af procesbevillingsnævnet til at anke dommen til Landsretten:

»Det glæder jeg mig selvfølgelig over, og så håber jeg på, de er mere fornuftige i Vestre Landsret end i byretten i Frederikshavn,« siger Peter Jensen.

Sagen er, at el-installatøren har sat et webcam op på sit hus i Vesterø Havnegade på Læsø. Kameraet tager billeder af vejr og vind og færgernes kommen og gåen i havnen. Alt sammen til gavn for sejlere og turister på Læsø. Men på grund af en klage fra en lokal beboer, der følte sig overvåget af Peter Jensens kamera, endte sagen i retten. Her blev Peter Jensen dømt efter 'Lov om forbud mod tv-overvågning', som siger, at private ikke må tv-overvåge offentlige pladser.

Dommen er forkert, mener Peter Jensen, eftersom hans kamera intet har med overvågning at gøre. Et kig på linket www.el-fix.dk afslører da også, at billedet, der opdateres hvert tiende sekund, er så grynet, at det indimellem kan være vanskeligt at skelne scooter fra lastbil.

I protest mod dommen anmeldte Peter Jensen selv 29 webcam-ejere til politiet, heriblandt ni medievirksomheder. De kan alle i sidste ende blive tvunget til at pille deres webcams ned. Politiet er indtil videre på stand-by over for de 29 anmeldte, fordi man afventer det endelige resultat af Peter Jensens anke.

Der er endnu ikke fastsat nogen dato for, hvornår sagen skal i Vestre Landsret.

0 Kommentarer