Watch Medier og lokalaviserne går fri af sparerunde

»Jeg regner bestemt ikke med, at vi er en del af den her runde,« siger stedfortrædende tillidsmand på Politikens Lokalaviser om de nedskæringer, JP/Politikens Hus står over for. Watch Mediers tillidsmand har heller intet hørt om, at de bliver ramt (Opdateret kl. 15.37: Direktør bekræfter)

JP/Politikens Hus skal spare et betydeligt millionbeløb, og adm. direktør Stig Kirk Ørskov har meddelt, at et tocifret antal stillinger skal skæres.

Senere i dag orienteres medarbejderne på Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet om, hvordan de tre aviser rammes af sparerunden.

Men Politikens Lokalaviser og Watch Medier, der også begge er en del af koncernen JP/Politikens Hus, ser ud til at gå fri.

Da Stig Kirk Ørskov lancerede koncernens spareplan i overordnede træk via Mediawatch.dk i går, nævnte han ikke de to selskaber. Tillidsfolkene har heller ikke hørt noget om, at de skulle blive ramt i denne omgang.

»Jeg har faktisk ingenting hørt. Vi er indkaldt til en fælles orientering ved vores direktør her klokken 14 i dag, ligesom alle andre i koncernen også er. Men jeg har ikke været indkaldt til noget møde med min ledelse, og jeg har ikke fået noget varsel,« siger Mette Mandrup, tillidsrepræsentant på Watch Medier og journalist på Finanswatch.

Politikens Lokalaviser har lige været igennem sparerunde

Mette Mandrup vil ikke tolke på, om det betyder, at Watch Medier går fri af sparerunden.

»Men jeg kunne jo læse i går, at tillidsfolkene på Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet har været indkaldt,« siger hun.

På Politikens Lokalaviser er stedfortrædende tillidsrepræsentant Jens Berg Thomsen heller ikke blevet orienteret om, at hans kolleger kommer til at blive ramt.

»Jeg har ikke hørt noget som helst. Men vi var jo igennem en stor fyringsrunde i foråret, så jeg regner bestemt ikke med, at vi er en del af den her runde,« siger han.

Er ikke indkaldt til orientering 

I april blev det meldt ud, at Politikens Lokalaviser skulle nedlægge 40 stillinger. Heraf var det 15 redaktionelle stillinger

Jens Berg Thomsen fortæller også, at medarbejderne på Politikens Lokalaviser ikke er indkaldt til fælles orientering om besparelserne i koncernen klokken 14.

Så du føler dig tryg ved, at I går fri?

»Ja. Jeg har ikke hørt noget som helst,« siger han. 

Journalisten spurgte i går Stig Kirk Ørskov, om Watch Medier går fri af sparerunden, men han har ikke svaret. Watch Mediers direktør Anders Heering meddeler efter at have orienteret sine medarbejdere, at de ikke bliver ramt. 

”Jeg har orienteret medarbejderne om, at den udmeldte plan ikke medfører nedlæggelser af stillinger på Watch Medier. Men det er klart, at vi også i fremtiden skal have et knivskarpt fokus på vores omkostninger,” skriver han til Journalisten. 

Opdateret kl. 15.37: Anders Heering bekræfter, at der ikke nedlægges stillinger på Watch Medier. 

 

0 Kommentarer