Watch Medier åbner kontor i New York

Watch Medier sender en medarbejder til den anden side af jordkloden for at drage fordel af tidsforskellen. Korrespondenterne skal arbejde tre måneder ad gangen. »Tre måneder er nok til, at du får fodfæste,« siger direktør Anders Heering
26.05.2015 · 10:30

I 2012 åbnede Ritzau kontor i Sydney i Australien – og om et par uger sender Watch Medier sin første korrespondent til New York.

Det er planen, at journalist Benjamin Werner Christensen skal arbejde fra New York frem til september, hvor han skal levere til alle seks platforme på Watch Medier, blandt andre Mediawatch, Shippingwatch og Finanswatch. Målgruppen er både læserne i Danmark og internationalt.

Direktør Anders Heering siger, at udstationeringen blandt andet handler om, at det kan være svært at finde kvalificerede erhvervsjournalister, der ønsker at arbejde fast fra 17 til 22 dansk tid. I samme tidsrum er det dag i New York.

»Så er det bedre at have en af vores egne folk til at arbejde i dagtimerne i New York i tre måneder ad gangen,« siger han.

Tre måneder er nok

Modsat andre udlandskorrespondenter er varigheden af opholdet begrænset til tre måneder. Efter tre måneder bliver korrespondenten afløst af en kollega fra Danmark.

»Traditionelt sidder korrespondenter i for eksempel Bruxelles i tre år, så de kan skabe et netværk og lære systemet at kende. Men sådan behøver det ikke være, når et af de vigtigste formål er at dække dansk erhvervsliv om aftenen. Tre måneder er nok til, at du får fodfæste, men det er kort nok til, at du ikke behøver ændre hele dit liv derhjemme og sige lejligheden op,« forklarer han.

Ud over tidsforskellen får Watch Medier lettere ved at få kilder i tale ved at befinde sig på den anden side af Atlanten, mener Anders Heering.

»Du kan tale med folk over Skype, men den fysiske placering gør en forskel, hvis du gerne vil mødes med kilderne,« siger han.

Kommentar

Seneste jobopslag

Studerende til kommunikationsenhed i europæisk topklasse

Lægemiddelstyrelsen
Ansøgningsfrist: 29.10

SoMe specialist til Skattestyrelsen

Skattestyrelsen
Ansøgningsfrist: 26.10

Ambitiøs kommunikationschef

Kalundborg Kommune
Ansøgningsfrist: 05.11

Designchef til Zetland

Zetland
Ansøgningsfrist: 10.11

Netavisen Pio søger skarp politisk journalist

Netavisen Pio
Ansøgningsfrist: 29.10

Assisterende perspektivredaktør til Børsen

Børsen
Ansøgningsfrist: 29.10

ROBOT STORYTELLERS

Grouleff Communications
Ansøgningsfrist: 25.10

Chefredaktør til Djøfbladet

DJØF
Ansøgningsfrist: 26.10

Skrivende redaktionsleder til FORSKERforum

Dansk Magisterforening
Ansøgningsfrist: 31.10

To studerende søges til Dansk Journalistforbund – DJ Rettighedsmidler

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 29.10

Adjunkt til TV- og Medietilrettelæggelse på DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 29.10

Nye undervisere og udviklere til Center for Journalistik på SDU

SDU - Syddansk Universitet
Ansøgningsfrist: 31.10